Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Pomoc - licznik głosow.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
-kamil-
Mam zamiar zrobic strone na ktorej beda dwie mozliwosci do glosowania...
Chce aby po kliknieciu w jedna mozliwosc doliczalo glos do licznika glosow smile.gif

Jeżeli ktos wie jak zrobic taki skrypt to prosze bardzo o pomoc biggrin.gif

markonix
Ja wiem, w czym Ci pomóc?
Fifi209
Z miłą chęcią pomożemy, jednak zapomniałeś wstawić swojego kodu, określić bazę etc. ;]
kamen
ja sie na tym nie znam za bardzo moge zalozyc strone na kazdym nieplatnym hostingu wiec cos wybierzcie biggrin.gif

chodzi o taka strone zeby mozna bylo glosowac np.: justin bieber vs pudzian czy cos biggrin.gif

Po zaglosowaniu powinno sie otwierac okno ze sledzikiem i tam osoba bedzie musiala wyslac wiadomosc (reklame strony) a potem przenosi ja do strony finalowej na ktorej bedzie cos pisalo biggrin.gif

kto sobie z tym by poradzil? bo opisalem na razie to troche chaotycznie smile.gif
drozdii07
A ja chcę żeby ktoś mi napisał drugiego Facebooka -,- Nikt za darmo ci tego nie zrobi..
markonix
Cytat(kamen @ 30.06.2011, 17:23:34 ) *
kto sobie z tym by poradzil? bo opisalem na razie to troche chaotycznie smile.gif

dam sobie radę, miałem bardziej chaotycznych klientów wink.gif
noobek21
A ja pozwolę sobie zadać pytanie w tym wątku, aby nie tworzyć nowego.

Jak waszym zdaniem najlepiej przetrzymywać głosy w bazie danych?

np. W tabeli każdy rekord to jeden głos więc jeśli już ktoś oddał głos na dane id zabrać mu możliwość głosu na to samo id.
Czyli taka tabela wyglądałaby: |id|login|głos
Gdzie głos może się równać 1 lub -1. Dodajemy wszystkie głosy z tym samym id i otrzymujemy wynik.

A może da się to jakoś bardziej optymalnie zrobić...
markonix
Pytanie czy głosują internauci czy użytkownicy?
Jak Ci drudzy to wtedy nie trzeba martwić się o ich "unikatowość" i sprawa wygląda całkiem inaczej.
noobek21
Oczywiście głosują tylko zalogowani. Zastanawiam się jeszcze czy do takiej tabeli nie dodać komentarzy.

Tylko teraz pytanie czy wydajniej jest mieć więcej tabel czy starać się mieć ich jak najmniej?
kamen
podolalby ktos? biggrin.gif

Jak ktos jest odwazny i umie to zrobic to prosze pisac na gg: 7043045 biggrin.gif

Moge sie odwdzięczyć tongue.gif
Fifi209
A jak z ceną i terminami?
toaspzoo
Cytat
Jeżeli ktos wie jak zrobic taki skrypt to prosze bardzo o pomoc biggrin.gif

Do zamknięcia
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.