Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: ustawienie 'queueSizeLimit' dla kontrolki uploadify w js
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
fajnalowiec
problem dotyczy jquery i kontrolki uploadify.
W chwili obecnej kod wyglada tak:

CODE
$(document).ready(function() {
$('#file_upload').uploadify({
'script' : 'uploadify_upload.php', //main script for uploading images
'folder' : 'Uploads',
'displayData' : 'percentage',
'queueSizeLimit' : 3,
...
});
});

czyli ustawiam sobie wszystkie parametry kontrolki po zaladowaniu strony.
Pytanie brzmi; jak zmienic tylko parametr 'queueSizeLimit' dla tej kontrolki w js bez przeladowania strony?
Sephirus
Hmm pewien nie jestem bo z jQuery nie korzystam ale na pierwszy rzut oka widać, że wtyczka ta działa w połączeniu z flashem. Dane które podajesz przy załadowaniu strony są pewnie przekazywane flashowi (choć może niekoniecznie). Ale jeżeli tak jest to sam nic nie wykombinujesz o ile developerzy nie dodali metody, która pozwoli na zmianę tej własności - zawsze może spróbować pogrzebać w kodzie wtyczki i zobaczyć gdzie przypisywany jest obiek JSON podawany przy inicjalizacji wtyczki. Jak znajdziesz gdzie to możesz wtedy poprzez "obiekt.to_miejsce.ta_wlasnosc = moja_wartosc" podmienić ją - ale tak jak pisałem, jeżeli to dane wejściowe dla flasha to to nic może nie dać.

HTH! wink.gif

EDIT: Po zastanowieniu w sumie nic nie stoi na przeszkodzie aby załadować wtyczkę jeszcze raz - wykonując ten sam kod - spróbuj wink.gif
fajnalowiec
Cytat(Sephirus @ 30.06.2011, 22:58:34 ) *
EDIT: Po zastanowieniu w sumie nic nie stoi na przeszkodzie aby załadować wtyczkę jeszcze raz - wykonując ten sam kod - spróbuj wink.gif

i to jest dobre rozwiazanie. szkoda, ze wpadlem na niego dopiero po 2h walki z materia :/ Wrzucilem sobie cala funkcje $('#file_upload').uploadify(...) do swojej wlasnej funkcji js a dodatkowo przypisuje pod queueSizeLimit zmienna globalna js, ktora sobie odpowiednio modyfikuje w js bez przeladowywania strony. Jedyny problem byl jeszcze tylko taki, ze diva, w ktorym byla cala kontrolka trzeba bylo jeszcze szczyscic przed wywolaniem tejze funkcji, bo za kazdym wywolaniem uploadify mi tam dopisywalo, a nie nadpisywalo takze robily sie 2 guziczki i niezly bajzel wink.gif
Sephirus
I super - grunt że się udało wink.gif

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.