ilość wejść gracza na serwer, zalogowanie się nowego gracza na serwer(jeżeli użytkownik już istnieje to kolumna z ilością wejść się ma aktualizować.).
Niestety to wszystko jest oparte na pliku log serwera. Wykrywanie nowego użytkownika dodałem jak i wykrywanie samej struktury wiersza logu, pozostało mi aktualizowanie ilości wejść na serwer.
Cały skrypt jest nienajlepszym rozwiązaniem bo za każdym razem wczytuje i sprawdza po kolei wszystkie wiersze. A co przy kilkumegowym pliku trwało by to dużo czasu i obciążało by to serwer.
Po krótkim namyśle i przeanalizowaniu wszystkiego doszedłem do wniosku że jeżeli była by funkcja która otwierała by plik tekstowy od $ wiersza to wszystko poszło by z płatka... Lecz nie wiem czy taka funkcja istnieje.
Zapraszam wszystkich do tematu i próby rozwiązania problemu.
Pozdrawiam
Plik logu:
Kod
ScriptLog: New Player maniek id=5431
ScriptLog: New Player aqw id=5433
ScriptLog: KFLRules = kf-bioticslab.KFLevelRules0
ScriptLog: Game length = 2
ScriptLog: UdpServerQuery(crt): Port 7717 successfully bound.
ScriptLog: New Player avgfh id=54325
ScriptLog: New Player avgfh id=54325 <---- jeżeli skrypt natrafi na taką samą nazwe gracza ma aktualizować wejścia
ScriptLog: New Player aqw id=5433
ScriptLog: KFLRules = kf-bioticslab.KFLevelRules0
ScriptLog: Game length = 2
ScriptLog: UdpServerQuery(crt): Port 7717 successfully bound.
ScriptLog: New Player avgfh id=54325
ScriptLog: New Player avgfh id=54325 <---- jeżeli skrypt natrafi na taką samą nazwe gracza ma aktualizować wejścia
Plik skryptu: (to co wymodziłem, wszystko na odwal się robione aby działało i proszę się nie czepiać zbytnio tego kodu)
for($i=0; $i<$ile; $i++) { if($tab[1] == "New") { if($ilosc[0] == 0) { $mysqlQuery1 = mysql_query("INSERT INTO gracze (id, imie, idInGame) VALUES ('', '$tab[3]', '$uzs')"); } /*else{ $mysqlQuery1 = mysql_query("SELECT id FROM gracze WHERE imie='$tab[3]'"); $idgracza = mysql_fetch_assoc($mysqlQuery1); echo "Aktualizowano graczowi: ".$tab[3]." ilosc wejsc na serwerze. Aktualnie ma:".$idgracza ."<br />==================</br >"; }*/ } }
Jak widzicie stanąłem na tej aktualizacji bo przecież skrypt w nieskończonośc będzie aktualizował bo znajdzie te nazwy uzytowników.
PS. myślałem zeby wszystko wrzucić w cron i co 1 minute aktualizować.