Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: nowy design
Forum PHP.pl > Inne > Opinie, ogłoszenia, pytania > Forum
halfik
moje skromne zdanie: poprzedni design, ten oparty o PHPBB byl duzo lepszy. Wszystko to kwestia gustu i jak dla mnie to forum jest duzo gorsze.
seaquest
kto wie, moze kiedys wrzucimy standartowy design ipb albo phpbb do wyboru...
BzikOS
A mnie osobiście nowa kolorystyka mile zaskoczyła.
matys
Ten co jest teraz jest zdecydowanie lepszy od standardowego phpBB. Doskonale pasuje do kolorystyki całego wortalu....Nie ma wad;)
kicaj
Aktualny design jest podpasowany kolory wortalu php.pl, mi sie bardzo podoba.

A moze sproboj zrobic design z phpbb dla IPB a moderatorzy ustawia go jako drugi do wyboru smile.gif
kubatron
Każdy ma swój gust i nikomu nigdy nie dogodzi.Lecz szczerze to owiele lepiej wygląda ten design, nie narzekajcie bo wiele pracy włożyli developersi a to takie proste nie jest...
Chewolf
Mnie się bardzo podoba i bardziej podoba mi się niż standart z phpbb. Przynajmniej teraz forum jest podobne do strony.
DeyV
Zgadzam się z tym, że można dodac 2 skin do wyboru. Z uwagi jednak na to, że jest ich całkiem sporo - prosiłbnyum o sugestię, który z dostępnych skinów IPB wykorzystać jako dodatkowy?
hwao
Cytat(DeyV @ 2004-06-16 19:15:14)
Zgadzam się z tym, że można dodac 2 skin do wyboru. Z uwagi jednak na to, że jest ich całkiem sporo - prosiłbnyum o sugestię, który z dostępnych skinów IPB wykorzystać jako dodatkowy?

• Standartowy z ipb 2
  • phpbb (z poprawkami dev.ph.pl poniewaz jest o niebo lepszy od standartowego)
GrayHat
ten lay jest o niebo lepszy od starego. teraz forum i wortal tworza jedna calosc...
moim zdaniem zastepczy lay nie jest potrzebny, ale standardowy z ipb tez moze byc jako zastepczy, tylko nie wiem czemu ma to sluzyc?
hwao
Cytat(GrayHat @ 2004-06-16 22:07:16)
ten lay jest o niebo lepszy od starego. teraz forum i wortal tworza jedna calosc...
moim zdaniem zastepczy lay nie jest potrzebny, ale standardowy z ipb tez moze byc jako zastepczy, tylko nie wiem czemu ma to sluzyc?

Temu ze nie kazdy odrazu sie orientuje w ipb a taki z phpbb to chyba kazdy zna smile.gif
-=Saint=-
sam wygląd mi sie bardzo podoba, gorzej z przejzystością. głownie za przejzystosc cenię phpbb, a tu troszke tego brakuje. nie mowie nawet o samym wyglądzie, ale do kilku rzeczy się już przyzwyczaiłem dry.gif . teraz będę musiał się po prostu przyzwyczić do nowych cool.gif . i nie podoba mi sie ze logotyp wortalu i forum jest inny.
PMadej
Cytat(-=Saint=- @ 2004-06-16 22:31:23)
cool.gif . i nie podoba mi sie ze logotyp wortalu i forum jest inny.

spokojnie pracujemy nad tym też ...
Chlebek
ohmy.gif
Nie byłem chwile na forum a tu takie zmiany - poczatkowo myslalem ze jestem nie na naszym forum biggrin.gif
Tak trzymac jest ładnie
seaquest
Cytat(Chlebek @ 2004-06-17 15:41:30)
ohmy.gif
Nie byłem chwile na forum a tu takie zmiany - poczatkowo myslalem ze jestem nie na naszym forum biggrin.gif
Tak trzymac jest ładnie

offtopic.gif hehe fajnie smile.gif offtopic.gif
MoD
Według mnie wygląd jest dopasowany do portalu, ale zastępczy layout też możę być smile.gif
wallace
generalnie mi sie podoba, good work snitch.gif teraz kwestia przyzwyczajenia, bo troche sie gubie <;
.dragonfly
IPB i nowy lay zdecydowanie bardziej mi sie podoba niz poprzednia wersja mojego ulubionego forum smile.gif
halfik
Sam lay jest czytelny, nie powiem. Mnie jedynie irytuje, wlasnie ten buraczkowaty kolor tla, ktore jest na wortalu. Dziwnie sie komponuja te odcienie bieli, szarosci etc. z tak mocnym kolorem.

Druga sprawa, ze mam rozdzialke 1024*768 i cale forum nie miesci mi sie na ekranie - irytuja paski przewijania przegladarki. Pod jaka rozdzialke jest to forum?

BTW. Do niedawna standardem bylo jescze 800*640, a jak jeste teraz ?
PMadej
też korzystam z rozdzielczości 1024 / 768 i nie mam poziomego scrolla więc nie wiem dlaczego u Ciebie występuje ten problem.
kicaj
Cytat(PMadej @ 2004-06-19 17:17:12)
też korzystam z rozdzielczości 1024 / 768 i nie mam poziomego scrolla więc nie wiem dlaczego u Ciebie występuje ten problem.

wlasne...

Ale u mnie sie sypie pod 800/640
seaquest
forum dostosowywuje sie samo do rozdzielczosci, nie ma chyba nic narzuconego - wszystko jest (z tego co pamietam) ustawione na 100% i tyle
kroolik
Moje skromne zdanie - to lepszy byl stary layout. Tzn. ja jestem takim tradycjonalista i juz jak sie do czegos przyzwyczaje , to mi sie to podoba.
Wszelkie zmiany roznie na mnie dzialaja winksmiley.jpg W tej chwili czytajac forum z nowym layoutem mam wrazenie jak bym czytal forum , przez jakas mala zaslonke smile.gif
shima
Jak do wszystkiego - trzeba się przyzwyczaić. Podoba mi się kolorystyka, na razie nie podoba mi się układ.
halfik
huh, teraz siedze na innym kompie i rozdzialka jest wporzadku, widac niepotrzebnie marudzilem withstupidsmiley.gif

A wracajac do kolorystyki: nadal uwazam ze jest tutaj ciut mroczniej niz w poprzedniej wersji. Tamto zmodyfikowane BB bylo z perspektywy czasu takie "milusi" wub.gif wub.gif wub.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.