Witam. Próbuje stworzyć wyszukiwarkę plików na serwerze. Jej działanie ma polegać na tym, że wpisuje szukaną fraze i skrypt przeszukuje wszystkie katalogi i pliki na serwerze w poszukiwaniu tej frazy i wyświetla liste plików w jakich ona się znajduje. Mam taki skrypt on działa, ale (jest jedno ale) nie szuka w plikach php, znaczy szuka, ale nie wiem na jakiej zasadzie jeśli umieszczę np w pliku:
<?php
?>
To nie znajdzie żadnych ze słów.
A chodzi mi o to by szukało np. zmiennej. Proszę o pomoc, niżej kod PHP skryptu:
<?
if (isset($_POST["zapytanie"])) $zapytanie=strtolower($_POST["zapytanie"]); else $zapytanie="";
$zakazane_pliki=array("funkcje.php","hasla.php","szukaj.php"); $dozwolone_rozszerzenia=array("htm","html","php");
if ($zapytanie!="") {
echo "Wyniki wyszukiwania frazy <b>$zapytanie</b>:<br>"; przeszukuj(".",$zapytanie, $zakazane_pliki,$dozwolone_rozszerzenia);
}
else echo "Nie wpisales zadnej frazy!";
function przeszukuj($nazwa_folderu,$zapytanie,$zakazane_pliki,$dozwolone_rozszerzenia)
{
if (!isset($nazwa_folderu)) $nazwa_folderu=".";
{
{
$pozycja=strpos($zawartosc2, $zapytanie); $start=strpos($zawartosc, "<title>")+7; $stop=strpos($zawartosc, "</title>");
if ($start===false || $stop===false)
$tytul="".$nazwa_folderu."/".$plik."";
else
$tytul="".$nazwa_folderu."/".$plik."";
if ($pozycja!==false)
{
echo "<a href=".$nazwa_folderu."/".$plik.">".$nazwa_folderu."/".$plik."</a><br>"; }
}
if ($plik!="." && $plik!=".." && is_dir($nazwa_folderu."/".$plik)) przeszukuj($nazwa_folderu."/".$plik, $zapytanie, $zakazane_pliki, $dozwolone_rozszerzenia);
}
}
?>
Z góry dziękuję.