Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CI]Przekierowanie po walidacji formularza
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
jacobson
Witam, mam taki problem... mam formularz rejestracyjny, ktory po wpisaniu blednych wiadomosci i submitowaniu go przechodzi do kontrolera "register" do metody process gdzie wszystkie dane sa przetwarzane i sprawdzane pod wzgledem poprawnosci... dalej mam taki kod
  1. if($this->form_validation->run() == FALSE){
  2. $this->index();
  3. }else{
  4. if($query = $this->data_process_model->add_new_user()){
  5. $data['main_content'] = 'register_success';
  6. $this->load->view('includes/template', $data);
  7. }else{
  8. $this->index();
  9. }
  10. }

Jezeli sa bledne to przenosi spowrotem na register i pokazuje errory. Teraz moj problem polega na tym ze po nacisnieciu przycisku submit przy blednych danych po przekierowaniu przechodzi na URL localhost/index.php/register/process. Czy moge w jakis sposob to przekierowac do samego localhost/index.php/register ? probowalem redirect('register') ale po przekierowaniu nie pojawiaja sie errory przy blednych polach.
Z gory dzieki za pomoc smile.gif
szok
Zrób tak jak pisze dokumentacja:

1. <?php
  2.  
  3. class Form extends CI_Controller {
  4.  
  5. function index()
  6. {
  7. $this->load->helper(array('form', 'url'));
  8.  
  9. $this->load->library('form_validation');
  10.  
  11. if ($this->form_validation->run() == FALSE)
  12. {
  13. $this->load->view('myform');
  14. // tutaj formularza do rejestracji na którym wyswietlane sa błedy itp.
  15. }
  16. else
  17. {
  18. $this->load->view('formsuccess');
  19. // tutaj zapisujesz dane jak sa poprawne i np robisz przekierowanie na edycje konta czy cos.
  20. // jezeli pola sa poprawne, bo jesli je jeszcze gdzieś będziesz sprawdzał to postaw tutaj kolejny warunek i załaduje wybrany widok do jego obsłużenia, może to być ten sam widok co jest w formularzu rejestracji z dodatkowym polem do wyświetlenia błedu np o tym że uzytkownik taki juz istnieje.
  21. }
  22. }
  23. }
  24. ?>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.