Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Komercyjny hosting serwer PHP - umieszczanie portali firm.
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
ziel_inf
Witam
Poszukuję hostingu - wynajem serwera PHP , ale taki który zgodzi się na piśmie na "odsprzedaż" powierzchni dyskowej dla innych firm.
Ogólnie - piszę stronę w PHP dla wielu firm , zamieszczam na "wynajętym " serwerze. Od firm używających - "logujących " się na portale pobieram opłatę.

Wykupiłem serwer w eHost.pl , ale jak przysłali regulamin to okazuje sie że nie mogę tego robić .
chris1
Sam wykorzystuje serwery innych firm do umieszczania stron moich klientów na nich. Niegdyś korzystałem z kilku serwerow, teraz mam wszystkich klientów w jednym miejscu na hostit.pl - nie robią żadnych problemów
by_ikar
serwer dedykowany i jazda z koksem. polecam ovh snitch.gif
chris1
Zdecydowanie dedyk będzie najlepszym rozwiązaniem, chociaż bardziej kosztownym.
by_ikar
Cytat(chris1 @ 14.07.2011, 14:30:30 ) *
Zdecydowanie dedyk będzie najlepszym rozwiązaniem, chociaż bardziej kosztownym.

Kosztownym? Raczej wątpię, większość VPSów z podobnymi parametrami co dedyki kosztuje kilkakrotnie drożej. Sam kiedyś rozglądałem się za VPS, ale w cenie średniego VPS mam dedyka z 12gb ram, dwoma procesorami 4 rdzeniowymi i dwoma dyskami 1tb. Dla mnie wybór był oczywisty.
chris1
A czy w przypadku VPS nie dostawałeś administracji w cenie?

Z drugiej strony sam się czasami zastanawiam na jakiej zasadzie firmy wyliczają wartość VPS'a. W przypadku niektórych ofert określenie: nieprzemyślane jest mocno eufemistyczne.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.