Mam mały problem z którym nie mogę sobie poradzić. Otóż zrobiłem sobie formularz gdzie wczytuje odpowiednio swoją bazę danych. Do każdego z rekordów mam przypiętego "guzika (radio)", który służy mi do zaznaczenia odpowiedniego rekordu w celu edycji lub usunięcia. Tutaj właśnie problem. O ile dla pojedynczego pliczku (np dla samej edycji) jest to sprawa prosta, tak dla dwóch już nie wiem jak to zrobić.
Chcę aby działał zarówno przycisk - USUŃ (gdzie po wybraniu rekordu usunie mi go) i guziczek EDYCJA (gdzie dalsze losy rekordu będą edytowane).
Częściowy kod pliku dla potrzeb:
<TABLE align="center" border='2' width='90%'> <FORM action='edycja.php' method="GET"> <TR align="center"> <TD>ID:</TD> <TD >Urządzenie:</TD> <TD >Numer seryjny:</TD> <TD >Klient</TD> <TD >Adres</TD> <TD >Telefon</TD> <TD >Protokół instalacji</TD> <TD >Licznik</TD> <TD >Okres gwarancji</TD> <TD >Okres konserwacji</TD> <TD >Ostatnia konserwacja</TD> <TD >Następna konserwacja</TD> <TD >Numer umowy serwisowej</TD> </TR> <TR align="center"> </TR> </TABLE> </br> <input type=submit value="EDYTUJ"/> <input type=submit value="USUN"/> </FORM>
Więc jak dodać, aby w razie przyciśnięcia guzika "USUŃ" formularz wchodził do pliku usuń.php, a nie jak to robi do edycja.php (mimo tego co wcisnę). - tak wiem nie odwołuje się do dwóch plików tylko do jednego - edycja.php, ponieważ nie wiem jak dołączyć drugi pliczek + podpiąć go pod guzik usuń.
Z góry dziękuje za podpowiedzi, rady i rozwiązania.
Pozdrawiam forumowiczów !