Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Warunek przydzielenia koloru tekstu
Forum PHP.pl > Forum > PHP
jokker
Witam, mam pewien problem. Chcę aby tabele którą tworzy while była bardziej przejrzysta i aby status zgłoszenia był w kolorze czerwonym, jeżeli jest "Otwarte" i żeby było zielone, jeżeli jest zamknięte.

1. <?php
  2. echo '<table border="1">';
  3. echo '<tr><td><strong>Nazwisko</strong></td><td><strong>Temat</strong></td><td><strong>Opis</strong></td><td><strong>Priorytet</strong></td><td><strong>Numer złoszenia</strong></td><td><strong>Data</strong></td><td><strong>Status</strong></td></tr>';
  4.  
  5. while($pokaz = mysql_fetch_array($ok)) {
  6.  
  7. echo '<tr>';
  8. echo '<td>' . $pokaz['nazwisko'] . '</td>' . '<td>' . $pokaz['temat'] . '</td><td>' . $pokaz['opis'] . '</td><td>' . $pokaz['priorytet'] . '</td><td>' . $pokaz['nr'] . '</td><td>' . $pokaz['data'] . '<td>' . $pokaz['status'] . '</td>';
  9.  
  10. echo '</tr>';
  11. }
  12. echo '</table>';
  13.  
  14. ?>

Więcej kodu chyba nie potrzeba?
Rozwiązanie - obojętne czy php, html, css, żeby działało, bo męczę się z godzinę i nie mogę nic wymyślić.
Z góry dziękuję za pomoc.
kudlatypawelek
W pętli while blok drukowania wiersza powinieneś opakować w "if'a". Ifem sprawdzać wartość $pokaz[status] (zakładam, że tu przechowujesz statusy) i w zależności od statusu ustawiać dla <tr> odpowiednią klasę. Klasę z kolorem zdefinuj sobie w CSS.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.