Mam problem z wyrażeniami regularnymi. Próbuję stworzyć coś co wywali mi z tekstu niepotrzebne prawie stałe znaki.
Przykładowo mam taki ciąg znaków:
CODE
"Jakiś ciąg, a to ciąg, który chcę pociąć, to jest link do niego: <a href="http://domena.pl" target=_blank>LINK</a> dalsza część tekstu."
I teraz z powyższego tekstu chcę wyciągnąć do jakiejś zmiennej powyższy tekst, ale bez tego, co prowadzi do adresu, ale pozostawiając jednocześnie słowo LINK, czyli całość miałaby wyglądać
następująco:
CODE
"Jakiś ciąg, a to ciąg, który chcę pociąć, znaczy się link do niego: LINK dalsza część tekstu."
Próbowałem z funkcją str_replace, ale zbyt dużo tu zmiennych- w zasadzie bardzo zmienny jest tylko sam adres, reszta paramterów linku nie zmienia się, czyli zawsze w oryginale pojawia się target=_blank, zawsze jest taki sam początek i zawsze jest zamknięcie linku. Zamknięcie linku można wywalić poprzez str_replace, w zasadzie bez problemu wszystko mogę ogołocić i tylko pozostawić domena.pl i słowo LINK, ale mnie interesuje raczej zrobienie tego jedną operacją- no i oczywiście usunięcie tego adresu domena.pl

Dziękuję za pomoc i pozdrawiam.