Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [ZF]Resourcy w configach modułowych
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
uirapuru
Hej!

Próbuję robić tak jak jest to opisane w manualu ZF oraz np. tu, ale nie daję rady. Chciałbym zmieniać layout zależnie od modułu "po Bożemu". Nie stanowi dla mnie problemu zrobienie tego w kontrolerze czy bootstrapie, ale staram się dobry kod zamienić w idealny wink.gif

dlatego w application.ini mam:

1. ; layout
  2.  
  3. resources.layout.layoutPath = APPLICATION_PATH "/layouts/html"
  4. resources.layout.layout = "default"
  5. resources.layout.mvcSuccesfulActionOnly = true
  6.  
  7. Admin.resources.layout.layout = "admin"
  8. admin.resources.layout.layout = "admin"

na wszelki wypadek wrzuciłem to samo do admin/configs/module.ini (i w bootstrapie modułu jest faktycznie widoczne przy zrobienu Zend_Debug::dump($this->_options), ale nic z tego nie wynika). Już nie wiem, gdzie to zrobić, aby po wejsciu do /admin/index/index mieć inny layout.

PS. plik admin.phtml oczywiście siedzi tam gdzie trzeba, ładuje się niestety wciąż i wciąż default.phtml

Pomocy!!!! smile.gif

zend
Musisz napisać plugin, wszystkie bootstrapy z modułów są zawsze ładowane, także nie jesteś w stanie tam określić layoutu innego niż domyślny dla całej aplikacji, ponieważ zostanie ustawiony layout z ostanio załadowanego bootstrapa. Przed wykonianiem pluginu wykonywany jest routing, także wiesz wtedy jaki moduł, kontroler i akcja zostały wybrane
uirapuru
cholera, czyli jednak.

miałem taki plugin, rozumiem też sens ładowania wszystkich bootstrapów przy każdym requescie, no ale zeby resource tak działał to bez sensu sad.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.