Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne][PHP]Zasada działania portali z omijaniem limitu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Watt
Witam sredecznie,

Bardzo chciałbym się dowiedzieć na jakiej zasadzie działają strony typu: http://www.tv.wrzuc.to/ . Czy owa strona ściąga plik *.avi z serwera megavideo, a później wyrzuca ją w swoim odtwarzaczu czy może jest coś w stylu transmisji live?
erix
Zazwyczaj odbywa się to na zasadzie udostępniania kont premium - skrypt dodaje materiał do kolejki, z której jest on pobierany przy użyciu wcześniej wykupionego przez właściciela konta.
by_ikar
Całość opiera się na zasadzie logowania na konto premium i pobieranie poprzez przykładowo curl adresu danego pliku. Nie koniecznie musi pobierać na serwer dany plik, wystarczy że serwer pośredniczy w wysyłaniu pliku tobie, coś w rodzaju readfile (do dużych plików raczej się nie nada;p). Oczywiście możesz wyświetlić sam adres, ale większość stron typu megaupload, sprawdza adres ip z którego jest pobierany plik, jeżeli będzie dużo różnych adresów, wówczas konto zostanie zablokowane. Mam na megaupload dożywotnie konto premium i chcąc się podzielić ze znajomymi, tak żeby nie udostępniać im hasła, ale dać możliwość pobierania plików, kiedyś napisałem taki skrypt, zanim jeszcze było bum na tego typu serwisy, z użyciem snoopiego i phpquery który do dziś dnia działa. Z użyciem klas które wymieniłem, logowanie, znalezienie danego linku i go pobranie można ograniczyć do kilku linijek smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.