Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML]Problem z ustawieniem banneru na stronie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kuboniek1
Hejka, zrobilem sobie w gimpie banner na strone ale nie wiem jak go wypozycjonować ,
normalnie ustawiam odległośc od górnej krawedzi -10px tak by przylegało ale nie wiem jak ustawic tak by był na środku bez powiększania w szerokości strony bo tak teraz mi sie dzieje.
Damonsson
Przesuń 23px w dół i trochę w prawo, myślę że tak o 2px. Później stań na jednej nodze i zaśpiewaj Makumbe. Daj znać czy pomogło...
michaJlS
Cytat(kuboniek1 @ 6.08.2011, 02:14:25 ) *
Hejka, zrobilem sobie w gimpie banner na strone ale nie wiem jak go wypozycjonować ,
normalnie ustawiam odległośc od górnej krawedzi -10px tak by przylegało ale nie wiem jak ustawic tak by był na środku bez powiększania w szerokości strony bo tak teraz mi sie dzieje.

Jak już kolega Damonsson, nikt nie zgadnie, co ty tam masz na stronie, ale... Ale dziwne jest to -10px, żeby stykało się z górną krawędzią. Pewnie masz niezrestowane cssy i masz tam wszędzie paddingi. Zainteresuj się: http://developer.yahoo.com/yui/reset/ . Jeśli idzie o wyśrodkowanie w poziomie to albo do nadrzędnego elementu w stosunku do twojego bannera dodaj styl style="text-align:center;" albo do banneru style="margin: 0 auto;" (albo style="margin-left: auto; margin-right: auto;") Może pomoże.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.