Otóż przepisuję fragment jednej strony do PHP, która to była robiona w ASP. Muszę na tej stronie wystrugać jakoś formularz logowania który będzie wysyłał dane do skryptu ASP który to skrypt służy zarówno do wyświetlania strony z formularzem logowania jak i samego logowania. Jednym słowem śmietnik...
Niestety skopiowanie samego formularza guzik daje. Są w nim ukryte pola, które zapewne służą do zapobieganiu takim właśnie praktykom... Pytanie jak mam to dziadostwo wyłączyć lub ewentualnie obejść. Na razie zastanawiałem się nad użyciem curl'a, ale wyciągnie tych wszystkich pól wyrażeniami regularnym to będzie po prostu masakra, więc mam szczerą nadzieję że macie może inny pomysł.
Kod
<asp:Login ID="LoginControl" runat="server" BackColor="Black" BorderColor="#CCCC99"
Width="250px" BorderStyle="None" BorderWidth="1px" Font-Names="Arial" Font-Size="Small"
LabelStyle-ForeColor="white" PasswordLabelText="Password" TitleText="" ForeColor="White"
UserNameLabelText="Code name" UserNameRequiredErrorMessage="Please enter your Agent Code"
TextBoxStyle-Height="12px" TextBoxStyle-Font-Size="Small" FailureText="Incorrect Credentials. Please re-try"
TextBoxStyle-CssClass="loginTextBox" LabelStyle-CssClass="loginLabelStyle" FailureTextStyle-Font-Names="Arial"
FailureTextStyle-Font-Size="Small" FailureTextStyle-HorizontalAlign="Left" FailureTextStyle-Wrap="false">
<TitleTextStyle BackColor="Black" Font-Bold="True" ForeColor="Black" />
</asp:Login>
Width="250px" BorderStyle="None" BorderWidth="1px" Font-Names="Arial" Font-Size="Small"
LabelStyle-ForeColor="white" PasswordLabelText="Password" TitleText="" ForeColor="White"
UserNameLabelText="Code name" UserNameRequiredErrorMessage="Please enter your Agent Code"
TextBoxStyle-Height="12px" TextBoxStyle-Font-Size="Small" FailureText="Incorrect Credentials. Please re-try"
TextBoxStyle-CssClass="loginTextBox" LabelStyle-CssClass="loginLabelStyle" FailureTextStyle-Font-Names="Arial"
FailureTextStyle-Font-Size="Small" FailureTextStyle-HorizontalAlign="Left" FailureTextStyle-Wrap="false">
<TitleTextStyle BackColor="Black" Font-Bold="True" ForeColor="Black" />
</asp:Login>