Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PHP 4 i PHP 5
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Object-oriented programming
marcino
Czy da się skonfigurować tak Apache 2 aby była jednocześnie obsługa php 4 i php 5? (np z różnymi rozszerzeniami plików: *.php dla php 4 a *.php5 dla php 5) i jezeli tak to jak to zrobić?

Z góry dzięki
Marcin Obel
matid
Przeczytaj ten artykuł: http://www.phpbuilder.com/columns/michael20020812.php3
Może Ci się uda biggrin.gif
marcino
Dzięki ale rozwiązałem to uruchamiając dodatkowo Apache 2 na porcie 8080 z innym plikiem konfiguracyjnym zawierającym dane o konfiguracji z modułem php 5 smile.gif

Pozdrawiam
Marcin Obel
Sh4dow
mam pytanie, po co php4 i php5 jednoczesnie ? 5 jest wstecznie kompatybilne. Nie jest to zabronione, ale jakos nie do konca widze potrzeba. Sam kiedys tak robilem i jedyne co z tego mialem to obciazony komp
marcino
A już Ci mówię dlaczego.
Kompatybilność wsteczna jest ale nie do końca (np czasami krzaczy się NuSOAP lub Smarty)... a ja mam parę chodzących stron na serwerze, z którymi nie mogą się dziać żadne dziwne rzeczy, więc nie mogę ryzykować a php 5 narazie traktuje jako ciekawostkę....
dooshek
Cytat(Sh4dow @ 2004-06-26 19:02:37)
mam pytanie, po co php4 i php5 jednoczesnie ? 5 jest wstecznie kompatybilne. Nie jest to zabronione, ale jakos nie do konca widze potrzeba. Sam kiedys tak robilem i jedyne co z tego mialem to obciazony komp

No nie za bardzo - bo jesli na wszystkich serwerach produkcyjnych mam PHP4 a sobie na develowym instalne jedynie PHP5 to nie jest to madre posuniecie. Tylko czekac az sie cos wywali i bede sie zastanawial co...

Wiec ja rozumiem doskonale kolege ktory chce sobie nowe rzeczy robic juz na PHP5 a stabilne aplikacje np. nadal rozwijac w PHP4.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.