Mam pewnien problem. Otóż na mojej stronce użytkownik tworzy sobie galerie po czy może do niej dodawać zdjęcia. Galerie są wybierane z pola select input. I teraz chodzi mi o to, że admin ma widzieć wszystkie galerie jakie są utworzone natomiast użytkownik tylko swoje, a widzi wszystkie. Chciałem sobie poradzić z problemem w ten sposób, żeby sprawdzać range w sesji 1-admin 0-użytkownik no ale teraz dla admina dział dobrze, a użytkownikowi nic się nie wyświetla.
Kod funkcji:
Funkcja odpowiedzialna ze sprawdzanie rangi
function adm_get_category_option() { $lacz = lacz_bd(); if($_SESSION['ranga']==1) { $wynik = $lacz->query("SELECT * from galery order by galleryID"); $ilosc = $wynik->num_rows; adm_category_option($wynik, $ilosc);} else { $_SESSION['nazwa_uz'] = $uzyt; $wynik = $lacz->query("SELECT * from galery where nazwa_uz = '" .$uzyt. "' order by galleryID"); $ilosc = $wynik->num_rows; adm_category_option($wynik, $ilosc); } return; }
Funkcja wyświetlająca całość
function adm_category_option($wynik, $ilosc) { if ($ilosc) {?> <form action="gallery.php"> <h3>Wybierz galerię do edycji</h3> <select name="gallery" class="input" width="100"> <option></option><?php for($i=0; $i<$ilosc; $i++) { $row = $wynik->fetch_assoc();?> <?php }?> </select> <input type=submit class="submit" value="Przejdź"><br><br> </form><?php }