Na wstępie pragnę powitać wszystkich forumowiczów, ponieważ dopiero co się zarejestrowałem

Stworzyłem sobie prosty skrypt do przeszukiwania mojej bazy danych (konkretnie jednej kolumny w jednej tabeli). Jednakże skrypt ten wyświetla mi wszystkie rekordy zawarte w danej tabeli (+ dodatkowe informacje - to akurat dobrze robi), a nie tę konkretną, o którą pytam poprzez wpis w polu edycji. Tabela zawiera ok. 28 tysięcy wpisów, więc chcę, by wynikiem był jeden (lub kilka, bo wpisy mogą się dublować) odpowiadający wpis, a nie wszystkie, które są zawarte w tabeli bazy. Załączam kod php mojego skryptu:
<head> </head> <html> <body> <font face="tahoma" size="4"> <font face="Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif">Wyszukiwarka MySQL</font></font> <font face="Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"> Nick, IP lub SID <br> <br> <input type="hidden" name="good" value="yes"> <input type="submit" value="Szukaj"> </font> </form> <p><font face="Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"><br> <br> <? if($_POST['good']=='yes') { $location = "xxx.xxx.xxx.xxx"; // host $username = "xxxxx"; // nazwa usera $password = "xxxxx"; // haslo $database = "xxxxx"; // nazwa bazy $db_table = "xxxxx"; // tabela do przeszukania $mysql_row = "xxxxx"; // kolumna, w której będą szukane wyniki $query = "ALTER TABLE $db_table ORDER BY id DESC"; $query = "SELECT * FROM $db_table"; { $ip = ($row[player_ip]); $sid = ($row[player_id]); $nick = ($row[player_nick]); $czas = ($row[ban_length]); $display = '<font face="tahoma" size="2"><b>Adres IP:</b> ' .$ip . '<br><b>SteamID:</b> ' . $sid . '<br><b>Nick:</b> ' . $nick . '<br><b>Dlugosc bana:</b> ' .$czas . '</font><br><br>'; $foundcount++; } $totalcount++; } echo("<font face=\"tahoma\" size=\"3\" color=\"green\"><b>Znaleziono $foundcount wynikow z $totalcount w bazie</b></font>"); } ?> <br> </font></p>
Przykład działania skryptu można znaleźć tu: http://www.e-pietrzak.pl. W polu wyszukiwania proszę wpisać "80.50.140.246" - wpis na 100% istnieje. Ponadto proszę nie przerazić się czasem, z jakim działa skrypt - baza jest ogromna, więc i czas wyszukiwania długi. Jak widać, wynikiem nie jest wpis zawierający to konkretne IP, ale wszystkie możliwe wpisy w bazie. Dodatkowo, nawet bez wpisania w pole tekstowe zapytania wyszukiwarka wyświetla wszystkie wpisy z bazy, a nie pokazuje błędu - tego akurat nie zrobiłem, bo nie do końca wiem jak. Jak to naprawić?