INSERT INTO config(home) VALUES ('Witamy na stronie');
Mam problem z napisaniem skryptu który edytuje mi ''Witamy na stronie'' na taki jaki chce. Nie chce tego robic przez sql, gdyż tworze panel administratora, tylko tego mi brakuje.
<?php include 'db.php'; $query = "SELECT * FROM config"; "</TD></TR>\n"; } { $update = mysql_query("UPDATE config SET kolumna='$home'") or die ("blad"); echo '<b>Edycja treści strony głównj.</b><br>'; echo '<form method="POST" action="home.php?config=wyedytuj&home='.$wiersz['home'].'"> <table border="0" width="100%"> <tr> <td>Nowa treść:</td> <td><input type="text" name="home" size="64" value="'.$wiersz['home'].'"></td> </tr> <tr> <td> </td> <td><input type="submit" value="EDYTUJ"></td> </tr> </table> </form>'; } elseif(isset($_GET['home']) && $_GET['home']=='wyedytuj' && isset($_GET['home'])) { $home=$_POST['home']; mysql_query("UPDATE news SET home='$home'"); echo 'Pomyślnie wyedytowałem Strona glowna'; } mysql_free_result($result); mysql_close($polaczenie); ?>
include 'db.php';
require("db.php");
masz dwa razy, lecz przyjrzyj się dokładnie ->(sam duplikat już mi nie pasuje).
<?php require("db.php"); $query = "SELECT * FROM config"; "</TD></TR>\n"; } { echo '<form method="POST" action="home.php?home=wyedytuj"> <table border="0" width="100%"> <tr> <td>Nowa treść:</td> <td><input type="text" name="home" size="64" value="'.$wiersz['home'].'"></td> </tr> <tr> <td> </td> <td><input type="submit" value="EDYTUJ"></td> </tr> </table> </form>'; } { $home=$_POST['home']; } ?>