Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Muzyka na stronie
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > HTML \ XHTML
grzes999
Witam
Trochę nie bardzo wiedziałem gdzie ten temat umieścić i mój wybór padł na ten dział wink.gif
Mam taki problem gdyż muszę umieścić muzykę na stronie.Mam odtwarzacz wygenerowany na jakieś stronie i teraz moje pytanie.
Jak go umieścić, żeby nie zaczynał grać od nowa po przejściu na podstronęquestionmark.gif
Czytałem coś o ramkach; ale jakoś tak średnio wiem jak za ich pomocą to zrobić wstydnis.gif

Czekam na jakiekolwiek propozycje,porady,etc.
Dodam tylko, że musi to być ten odtwarzacz tak, że w grę nie wchodzi żaden inny.
roghatt
pozostaje Ci zrobienie środka strony, która ma się zmieniać w <iframe> ale tego już się nie zaleca stosować.
Aby cały czas grało to najlepiej całą stronę wykonać we flashu.
Nie ma chyba innego sposobu, za każdym razem jak ktoś przeładuje stronę to się muzyczka od nowa załaduje.
grzes999
Dzięki wielkie tak też myślałem; ale na szczęście klient dał sobie wytłumaczyć i całkowicie zrezygnował z muzyki smile.gif
markonix
Jeżeli zrobił byś główny interfejs w JS i AJAXie czy nawet samym JS to nie byłoby problemu, aby zachować muzykę.
!*!
Cytat(roghatt @ 30.09.2011, 15:17:57 ) *
Aby cały czas grało to najlepiej całą stronę wykonać we flashu.

Zgiń, przepadnij akysz!
Tag <audio> w html5, metoda .play() + ajax
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.