Czy moglby mi ktos powiedziec w jakis sposob moge wybrac wszystkie elementy w danym divie. Zeby bylo jasniej pokaze jak wyglada to do tej pory:
<div > <a href="#nazwa_etykietu" onclick="document.getElementById('element_wazny').style.display = ''; document.getElementById('element1').style.display = 'none'; "> Przycisk </a> </div> <!-- nazwy niestety nie maja sensownej struktury żeby po nich wybrac --> <div id="lista_elementow" > ... </div> <div id="element_wazny" style="display: none"> </div>
Teraz po nacisnieciu przycisku
pojawia sie element_wazny
znika element1.
I jest super
Jednak jesli rociagne <a>
<a href="#nazwa_etykietu" onclick="document.getElementById('element_wazny').style.display = ''; document.getElementById('element1').style.display = 'none'; document.getElementById('element2').style.display = 'none'; ... document.getElementById('element47').style.display = 'none'; ">
To juz po nacisnieciu przycisku te elementy nie znikaja.
Z przyczyn ode mnie niezaleznych nie moge "zniknac" div'a "lista_elementow"
Probowalem nadac elementa klase
<!-- i potem ukryc to w ten sposob --> <a href="#nazwa_etykiety" onclick="document.getElementById('element_wazny').style.display = ''; document.getElementByClassName('znikanie').style.display = 'none';">
Ale lementy nie zniakaja.
Siedze nad tym juz 3h i nie wiem jak to zrobic.
PS: Chcialem tylko dodac ze jestem zielony z Javascript. Znam sie jedynie na php i html.
Edit: Moze to wina tego ze biblioteka jQuery jest wczytana - niestety z niej tez nie moge zrezygnowac.
Edit2: Zeobilem cos takiego:
Po kliknieciu zlicza dobrze klase teraz tylko jak wsadze ten kod:
document.getElementById('element1').style.display = '';
document.getElementsByClassName('znikanie').style.display = 'none';
to dalej elementy nie znikaja.