Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][MYSQL] laczenie rekordow part 2
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
fakenmr
Witam tak jak pisałem Jestem Początkującym PHP-owcem i nalazłem w sieci bazę kodów pocztowych wraz z miejscowościami

Tutaj link do niej
Kod
http://piotr.eldora.pl/weblog/wp-content/plugins/download-monitor/download.php?id=8

Moje pytanie brzmi tak

Jeżeli mam spis listów poleconych w tabeli (w bazie z tabeli listy_polecone) i jest wyświetlana tak

nr_nadania imie_adr nazwisko_adr ulica_adr kod_pocz_adr miasto_adr usun edytuj dodaj

po kliknięciu przycisku edytuj wyskakuje formularz edycji owego rekordu i po wpisaniu kodu pocztowego (bądź miejscowosci) żeby automatycznie wrzuciłoby mi nazwę miejscowości (bądź kod pocztowy) w w/w(na czerwono) pola (tabela z kodami pocztowymi nazywa sie 'kody' )

Będę bardzo wdzięczny za jakąkolwiek pomoc Dziękuję
Posio
tutaj chyba php to tylko częściowo... Nie powiem Ci dokładnie ale szukaj pod hasłem AJAX DOM.
Widze to na zasadzie: Po wpisaniu czegoś w okienku jeden uruchamia sie kod w pliku dopasuj.php który szuka kodu/miejscowosci do tej podanej w okienku i wyswietla wynik w drugim okienku. Niedawno coś takiego robilem ale nie mam możliwości teraz tego znaleźć
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.