Elber
4.10.2011, 12:54:59
Witam serdecznie,
chciałem zapytać jak to działa i jak zrobić coś takiego, otóż spotkałem się w panelu ispCP z czymś takim, że po kliknięciu w link jest się zalogowanym jako inny user, bądź też po kliknięciu w inny link przenosi do phpmyadmin'a jako już zalogowany konkretny użytkownik. Jak nazywa się takie coś i jak zrobić coś podobnego że po kliknięciu w link przenosi do innego projektu i jest się już zalogowanym, nie trzeba podawać loginu i hasła ?
Pozdrawiam
BuncolPL
4.10.2011, 13:04:06
Sesje + nadawanie uprawnień.
Elber
4.10.2011, 13:15:34
A możesz coś więcej na ten temat powiedzieć ?
peter13135
4.10.2011, 13:32:47
Jeśli chcesz się zalogować na inną stronę, na innym serwerze to sesje tu raczej nic nie pomogą (chyba, że źle Cię zrozumiałem)
Musisz znać dane do logowania na stronie, sprawdzić jak wygląda formularz (jakie dane są wysyłane). Jak już masz te dane, to możesz na swojej stronie zrobić identyczny formularz, tylko z ukrytymi polami (login, hasło) z value ustawionymi na właściwe dane. Action musi wskazywać na ten sam adres, co w oryginalnym formularzu
Dla linku daj onclick="TwójFormularz.submit()"
Elber
4.10.2011, 15:25:07
obydwa projekty będą mojego autorstwa, tam gdzie chcę dać ten link to ma być taki panel admina

a ta strona gdzie ma przekierować i być zalogowanym po kliknięciu w link ma być przypuśćmy taki panel moderatora

ale nie zawsze będzie tak że to będzie na jednym serwerze

A nie ma jakiej opcji zeby zrobić jakiś prywatny klucz i na jego podstwawie jeśli będzie prawidłowy będzie autoryzacja ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.