Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript]Firebug + JS
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kpt_lucek
Witam!

Szukam informacji o tym jak poprosić użytkownika o wyłączenie firebug'a podczas przeglądania mojej witryny.
[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext
  1. if (window.console && window.console.firebug) {
  2. alert("Wyłącz FIREBUG'a");
  3. window.stop();
  4. }

Podany powyżej kod sprawdza czy użytkownik ma włączonego firebug'a podczas przeglądania strony, jeżeli tak wywala alert z treścią "Wyłącz FIREBUG'a" i przerywa ładowanie strony. Nie było by problemu gdyby działało to ze wszystkimi wersjami tego dodatku.

Czy ktoś ma działające rozwiązanie dla wszystkich wersji?

Proszę o pomoc.
vokiel
A to?
  1. if (window.console.firebug !== undefined)
wookieb
A wiesz, że właściciel witryny nie jest od rozkazywania użytkownikom co mają zrobić w SWOJEJ przeglądarce na SWOIM komputerze? Osobiście zlałbym ciepłym moczem taką witrynę.
luckyps
Cytat(wookieb @ 5.10.2011, 09:16:02 ) *
A wiesz, że właściciel witryny nie jest od rozkazywania użytkownikom co mają zrobić w SWOJEJ przeglądarce na SWOIM komputerze? Osobiście zlałbym ciepłym moczem taką witrynę.

OT
Hmmm... Jakos nie zauwazylem, zeby pytanie w tym topicu brzmialo: Co sadzisz o "poproszeniu" uzytkownika o wylaczeniu firebuga przegladajac dana witryne ?
wookieb
Cytat(luckyps @ 5.10.2011, 09:33:09 ) *
OT
Hmmm... Jakos nie zauwazylem, zeby pytanie w tym topicu brzmialo: Co sadzisz o "poproszeniu" uzytkownika o wylaczeniu firebuga przegladajac dana witryne ?

A ja również nie prosiłem o twoją opinię. Będziemy się teraz przerzucać oskarżeniami?
nospor
fight, fight, fight...... przynieść kiesiel! wink.gif

@luckyps bardzo często trzeba uświadamiać pytających, nawet jak pytają o coś innego, bo nie wiedzą co czynią wink.gif

@vokiel a nie powinno tam przypadkiem jeszcze być "typeof"?
luckyps
Cytat(nospor @ 5.10.2011, 09:38:35 ) *
fight, fight, fight...... przynieść kiesiel! wink.gif

wink.gif

Cytat(nospor @ 5.10.2011, 09:38:35 ) *
@luckyps bardzo często trzeba uświadamiać pytających, nawet jak pytają o coś innego, bo nie wiedzą co czynią wink.gif

Nie no, ja to oczywiscie rozumiem - ale moze lepiej by to wygladalo z zachowaniem chociaz minimum kultury jak to na moderatora forum przystalo ?
wookieb
A co z mojej strony było nie kulturalne?
nospor
No jak to co? MOCZ ty hamie i prostaku jeden wink.gif
@luckyps nie przesadzasz troszkę? w wypowiedzi wookiebia nie było nic niekulturalnego. A słowo mocz jest zamiennikiem dla "olać" oraz "ignorować". Moderator też człowiek i siku robi.

wookieb
Nie no jeżeli ktoś się poczuł urażony to przepraszam. Po prostu mówię co myślę o takich witrynach i tyle.
vokiel
Przeprosiny przyjęte biggrin.gif

Wydaje mi się, że:
  1. // albo tak
  2. if (window.console.firebug !== undefined)
  3. // albo tak
  4. if ( typeof window.console.firebug !== 'undefined' )
kpt_lucek
Cytat(wookieb @ 5.10.2011, 09:16:02 ) *

Witryna jest panelem administracyjnym, a niektóre dane (np. pola typu hidden) zawierają różne, często kluczowe informacje dla danej sesji. Problem z firebugiem jest taki że można bez problemowo coś edytować bezpośrednio w kodzie a potem wysłać (np. formularz) ze zmienionymi przez siebie danymi.
melkorm
Cytat
Witryna jest panelem administracyjnym, a niektóre dane (np. pola typu hidden) zawierają różne, często kluczowe informacje dla danej sesji. Problem z firebugiem jest taki że można bez problemowo coś edytować bezpośrednio w kodzie a potem wysłać (np. formularz) ze zmienionymi przez siebie danymi.

A wiesz że nie potrzebuję do tego firebug'a? Wystarczy np. Opera -> źródło strony -> edycja na żywca i zrobione, zabezpiecza się takie rzeczy po stronie skryptu a nie przeglądarki :]
kpt_lucek
No to chyba odstawię problem firebuga i temu podobnych... Czas przebudować gruntownie skrypt sad.gif
vokiel
Cytat(kpt_lucek @ 5.10.2011, 14:16:00 ) *
No to chyba odstawię problem firebuga i temu podobnych... Czas przebudować gruntownie skrypt sad.gif

I to jest bardzo dobry kierunek działań.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.