Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][MySQL] Kontynuacja zapytania..?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Weles
Witam!
Napisałem sobie zapytanie:

1. $pokaz_item = mysql_fetch_assoc(mysql_query("SELECT * FROM item WHERE owner_id = ('$id') AND window LIKE 'EQUIPMENT'"));

Lub z pętlą:

1. $spr_item = mysql_query("SELECT * FROM item WHERE owner_id = ('$id') AND window LIKE 'EQUIPMENT'");
  2. while($pokaz_item = mysql_fetch_assoc($spr_item)){
  3.  
  4. costam...
  5.  
  6. }

No i mój problem tkwi w tym, że po danym zapytaniu mam treść, którą chciałbym sobie ułożyć na danym obrazku aby każdy pobrany wynik był osobno jako:
AND pos LIKE '0'
AND pos LIKE '1'
I tak aż do LIKE '10'.

Zapytania powtórzyć z inną zmienną za bardzo nie mogę, ponieważ do tego zapytania dowiązane mam 700 linijek skryptu, i musiałbym 10x powtarzać po 700 linijek, co jest co najmniej bezsensu..

Liczę na waszą pomoc.
Pozdrawiam.
92nasti
Napisz po polsku co chcesz osiągnąć to może ktoś będzie wstanie Ci pomóc.
markonix
Cytat(Weles @ 8.10.2011, 10:50:38 ) *
Zapytania powtórzyć z inną zmienną za bardzo nie mogę, ponieważ do tego zapytania dowiązane mam 700 linijek skryptu, i musiałbym 10x powtarzać po 700 linijek, co jest co najmniej bezsensu..

A kto Ci każe te 700 linijek powtarzać?
Mackos
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale ja bym kombinował mniej więcej tak:
  1. $cos_co_potrzeba='';
  2. $lajk=0;
  3. $spr_item = mysql_query("SELECT * FROM item WHERE owner_id = ('$id') AND window LIKE 'EQUIPMENT' $cos_co_potrzeba ");
  4. while($pokaz_item = mysql_fetch_assoc($spr_item)){
  5. $lajk++;
  6. $cos_co_potrzeba="Like '$lajk'";
  7. $spr_item = mysql_query("SELECT * FROM item WHERE owner_id = ('$id') AND window LIKE 'EQUIPMENT' $cos_co_potrzeba ");
  8. costam...
  9.  
  10. }
  11.  

Ale nie wiem czy nie wywali błędów bo napisałem to z palca korzystając z czysto teoretycznej fantazji biggrin.gif
kpt_lucek
Cytat(Mackos @ 8.10.2011, 23:21:30 ) *
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale ja bym kombinował mniej więcej tak:
  1. $cos_co_potrzeba='';
  2. $lajk=0;
  3. $spr_item = mysql_query("SELECT * FROM item WHERE owner_id = ('$id') AND window LIKE 'EQUIPMENT' $cos_co_potrzeba ");
  4. while($pokaz_item = mysql_fetch_assoc($spr_item)){
  5. $lajk++;
  6. $cos_co_potrzeba="Like '$lajk'";
  7. $spr_item = mysql_query("SELECT * FROM item WHERE owner_id = ('$id') AND window LIKE 'EQUIPMENT' $cos_co_potrzeba ");
  8. costam...
  9.  
  10. }
  11.  

Ale nie wiem czy nie wywali błędów bo napisałem to z palca korzystając z czysto teoretycznej fantazji biggrin.gif

Wywali, bo w pętli pod zmienną $spr_item podstawiasz inne zapytanie, wystarczy użyć innej zmiennej.
Weles
Więc chodzi mi o to, że mam 700 linijek takiego czegoś:

if($pokaz_item['attrtype0']=='0') { $bonus0=$bonus_id0.''.$pokaz_item[attrvalue0].''.$bonus_oz0; }

Więc kopiując zmienną z LIKE ileś musiałbym także kopiować po 700 linijek z tą drugą zmienną.

A tak jak pisał Mackos już próbowałem przed założeniem tego tematu, i po prostu nie działa.

@Jednym słowem chodzi mi o to, żeby każdy pos LIKE 'liczba' wyświetlić z osobna inną zmienną..
nospor
Obejmij cały blok pętlą FOR w której zwięszkasz $i.
Jedyna zmiana jaką musisz wprowadzić dodatkowo to swoje zapytanie wzbogacić o LIKE z tą zmienną $i.
I już.

Z drugiej strony po co ci to tyle razy wykonywać? Nie możesz wykonać raz bez warunku like, a potem sprawdzać już tylko przy pobieraniu danych czy te POS to 1,2,3,.....10?

ps:
pos like '1'
pos like '2'
....
A co tym pos jest? Liczba? To po co ci tam like?
pos = 1
pos = 2
......

Weles
Tzn.
Pokażę może o co mi chodzi.
Napisałem taki skrypt do gry Metin2:
http://wyraj.eu/?page=informacje_o_graczu&id=217
I wszystko było good, do czasu gdy nie znalazłem podobnego skryptu ale z obrazkiem ekwipunku z gry:
http://promt2.pl/profile-id-115531.html
A te liczby w kolumnie pos, oznaczają czy dany przedmiot to np. jeśli 0 to Zbroja, jeśli 1 to hełm, itd.
I muszę w dane miejsca tego ekwipunku wsadzić przedmioty, lecz sęk w tym że bez LIKE te przedmioty nie będą miały JAK być tam ustawione.
Także jeśli ktoś nie będzie miał założonej np. zbroi to musi być w danym polu puste miejsce, a inaczej cofnęłyby się inne itemy na miejsce innego itd.

A mój skrypt wygląda tak (bez tych 700 linijek):

http://wyraj.eu/kod_dla_forum_php_pl.txt
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.