Helo
Rzecz, nad którą się zastanawiam jest chyba najbardziej powszechna na różnych forach - linki, do tematów, w których pojawiły się nowe (lub po prostu nieprzeczytane) posty są pogrubione, a cała reszta ma normalną wielkość.
Na mojej stronie chcę zrobić tabelkę, w której będą pojawiały się najnowsze wpisy z bazy - powiedzmy 5 ostatnio dodanych wpisów. Żeby zwrócić uwagę użytkownika na aktualizację na stronie chcę pogrubić w tej tabelce odnośniki do wpisów, których jeszcze nie odwiedził. Po takich odwiedzinach link przybierze już normalną postać.
Domyślam się, że działa to za pomocą ciastek - chciałbym się jednak zapytać: jak konkretnie? Mógłbym do każdego odwiedzonego już wpisu dodawać ciastko, jednak użytkownik w krótkim czasie zostałby zasypany masą ciastek z mojej strony. No chyba, że to nic złego - nie wiem czy setki ciastek z jednej witryny to coś złego, czy nie ;)
Ewentualnie mógłbym spróbować pokombinować nad usuwaniem ciastek z najstarszych linków, które wypadły już z tabelki - w ten sposób użytkownik ciągle miałby zapisanych 5 ciastek. Nie wiem jednak na ile to jest wykonalne i zwracam się do Was o być może prostsze rozwiązanie ;)