Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php][js] Formularz gdzie wartość w drugim polu zależy od wartości 1
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Lejto
Mam problem ze skryptem. Użytkownik wybiera rodzaj drzwi i potem na podstawie rodzaju drzwi wyświetlają mu się producenci. Zrobiłem to na sztywno, tzn ustaliłem z góry 3 rodzaje drzwi, jednak musi być możliwość dodawania nowych, nie wiem teraz jak to rozwiązać w kodzie, jeżeli chodzi o dodawania do list wszystkich danych.
  1. // define a list group
  2.  
  3.  
  4. addListGroup("vehicles", "makers");
  5.  
  6. <?
  7. $sql = $db->query('select * from rodzaj where rodzaj = 1');
  8. while($row = $sql->fetch_array())
  9. {
  10. echo 'addList("makers", "'.$row[nazwa].'", "'.$row[nazwa].'", "drew-list");';
  11. }
  12. $sql = $db->query('select * from rodzaj where rodzaj = 2');
  13. while($row = $sql->fetch_array())
  14. {
  15. echo 'addList("makers", "'.$row[nazwa].'", "'.$row[nazwa].'", "stal-list");';
  16. }
  17. $sql = $db->query('select * from rodzaj where rodzaj = 3');
  18. while($row = $sql->fetch_array())
  19. {
  20. echo 'addList("makers", "'.$row[nazwa].'", "'.$row[nazwa].'", "plyt-list");';
  21. }
  22.  
  23.  
  24. //drew 1
  25. //stal 2
  26. //plyt 3
  27.  
  28.  
  29. $s = $db->query('select * from producent where rodzaj = "1" or rodzaj = "1|2" or rodzaj = "1|3"');
  30. $r = $s->fetch_array();
  31.  
  32. $s = $db->query('select * from producent where rodzaj = "2" or rodzaj = "1|2" or rodzaj = "2|3"');
  33. $z = $s->fetch_array();
  34.  
  35.  
  36. $s = $db->query('select * from producent where rodzaj = "3" or rodzaj = "1|3" or rodzaj = "3|2"');
  37. $x = $s->fetch_array();
  38.  
  39.  
  40.  
  41. ?>
  42. addList("drew-list", "<?=$r[nazwa];?>", "<?=$r[nazwa];?>");
  43. addList("stal-list", "<?=$z[nazwa];?>", "<?=$z[nazwa];?>");
  44. addList("plyt-list", "<?=$x[nazwa];?>", "<?=$x[nazwa];?>");

Całość można zobaczyć tu: http://hosting8840938.az.pl/Formularz PCV/

Pozdrawiam

nie macie żadnego pomysłu?
celbarowicz
Nie dalej jak chyba dziesięć dni temu ktoś przerabiał podobny temat(szukaj na forum).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.