Plik dane.php <?php include 'config.php'; $q = $_GET['q']; if(!$q) return; $query3 = "SELECT DISTINCT nazwa FROM test"; $dane[] = $row['nazwa']; $i = 0; foreach ($dane as $id => $wartosc) { $wartosc = mb_strtolower($wartosc, 'utf-8'); $i++; } } ?>
oraz prosty formularz:
<head> <meta http-equiv="Content-type" content="text/html; charset=UTF-8"> <link rel="stylesheet" href="autocomplete.css" type="text/css" /> <link rel="stylesheet" href="./ac/jquery.autocomplete.css" type="text/css" /> <script type="text/javascript"> $(document).ready( function(){ $("input#urzadzenia").autocomplete("dane.php", { width: 200, max: 10, selectFirst: false, cacheLength: 1 }); } ); </script> </head> <body> <form action="" method="post" name="ankieta"> <table> <tr> </tr> <tr> <td class="r"> Urz±dzenia </td> <td class="l"> <input type="text" name="urzadzenia" id="urzadzenia" onblur="$('input#urzadzenia').search();"> </td> </tr> <tr> </tr> </table> </form> </body>
działanie jest następujące. Po wpisaniu litery skrypt wyszukuje czy jest jakieś słowo zaczynające się od tejgo znaku jesli jest to listuje wszsytskie wyrazy, mój problem polega na tym iż wycinane są wszelkie polskie fonty. W bazie SQL kodowanie mam UTF-8_polish_ci. Proszę o podpowiedź gdzie mam bugga.