Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [AJAX][PHP]Automatyczna lista sklepów
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
-alarec-
Witam

Interesuje mnie wykonanie automatycznej wyszukiwarki która przeszukuje internet w poszukiwaniu sklepów w których produkt jest dostępny.

Może najpierw przykład aby można było to zobrazować:
http://www.braun.com/pl/household/coffee-m...ter/models.html

Po kliknięciu na "Gdzie kupić" jest "kup online", ajaxem wyszukuje sklepy w których znajduje się produkt,
zastanawia mnie jak to jest zrobione, ponieważ najłatwiej można to zrobić przetrzymując tą listę sklepów w pliku XML albo w bazie danych.
Tylko w takim przypadku jeśli chcemy dodać po 4 sklepy dla 100 produktów w 7 językach musimy dodać 2800 sklepów (100*7*4),
ciekawi mnie czy jest jakieś inne wyjście z tej sytuacji? np. jakach fraza wyszukiwania która pobiera np. 3 pierwsze wyniki wyszukiwania i zwraca linki do tych sklepów.

Proszę o jakąś pomoc, albo nakierowanie na rozwiązanie.
Wszelkie wypowiedzi mile widziane.

Pozdrawiam A.
alarec
Dodam jeszcze że ceneo.pl udostępnia swoje API z którego można by było skorzystać, ale trzeba by było znaleźć podobne serwisy w pozostałych 6 językach.
wNogachSpisz
Wiesz...
Dobre zapytanie google załatwi sprawe, ewentualnie kilka zapytań..
alarec
Znając google pewnie udostępnia swoje API, czy za pomocą tego uzyskam gdzieś w tle wyniki wyszukiwania? i jak je pobrać?
wNogachSpisz
Cytat(alarec @ 5.11.2011, 19:56:43 ) *
Znając google pewnie udostępnia swoje API, czy za pomocą tego uzyskam gdzieś w tle wyniki wyszukiwania? i jak je pobrać?

Zapraszam do działu giełda :-]
alarec
Cytat(wNogachSpisz @ 6.11.2011, 01:19:32 ) *
Zapraszam do działu giełda :-]

Jestem programistą PHP od 2 lat na razie i ciągle się uczę, nie potrzebuje gotowej aplikacji bo to umie zrobić, potrzebuje tylko naprowadzenia, zasugerowanie rozwiązania alternatywnego do mojego(wspomniane w pierwszym poście).
Już znalazłem rozwiązanie. Dzięki.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.