Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]SWFUpload
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
cisu
Witam, mam problem ze skryptem uploadu.

Słowem wstępu, piszę skrypt uploadu oparty na SWFUpload (SWFUpload.org). Ogólnie nie było problemów, pojawił się dzisiaj i nie wiem co z tym zrobić.

Otóż wszystko działało ładnie pięknie. Jednak dzisiaj, po drobnych modyfikacjach, które wg. mnie nie powinny mieć wpływu na działanie całości (bo nie modyfikowałem samego uploadu, tylko coś innego), gdy próbuję wysłać jakiś plik, wywala mi błąd, z debuggera
Kod
SWF DEBUG: Event: uploadProgress: File ID: SWFUpload_0_1. Bytes: 454656. Total: 454656
SWF DEBUG: Event: uploadError: HTTP ERROR : File ID: SWFUpload_0_1. HTTP Status: 302.
Error Code: HTTP Error, nazwa pliku: jakiś_tam_plik.doc, Wiadomość: 302
Czytałem o tym błędzie ale nie mam pojęcia co z tym zrobić.
Co może mieć na to wpływ i dlaczego może nie działać?
pedro84
Rozwiązania.
cisu
Cytat(pedro84 @ 5.11.2011, 21:46:24 ) *

Wyobraź sobie, że zanim tu napisałem to szukałem rozwiązania właśnie przez google, ale nie znalazłem nic co by zadziałało.
pedro84
To albo źle czytasz, albo nie rozumiesz co czytasz.

Co to jest 302? Na Wiki znajdziesz. Na ichnim forum zresztą masz wytłumaczone dlaczego się taki błąd pojawia - kilkanaście postów, wszędzie to samo. Ehhh, myślenie w narodzie zanika.
cisu
Ja rozumiem co tam jest napisane, ale nie wiem jak mam się z tym odnieść do mojego konkretnego problemu. Próbowałem z htaccess kombinować, ale na próżno. W sumie to w ogóle nie powinno się dziać, bo prędzej nic takiego nie miałem, dopiero dzisiaj coś świruje. Przejrzałem kilkanaście stron z google i o samym błędzie i o tym błędzie w swfupload, ale nigdzie nie znalazłem konkretnego rozwiązania problemu, dlatego napisałem tutaj. Sorry, ale w ogóle nie pomagacie.

////
Nie korzystam z żadnych frameworków php, jedyne co używam to jQuery i właśnie swfupload.

////
Teraz działa jeszcze lepiej, dalej pokazuje błąd ale pliki wrzuca i rekordy do bazy dodaje, pliki można pobrać i jest ok ale pokazuje błąd. Dalej nie wiem co z tym zrobić.
wNogachSpisz
Są lepsze skrypty niż ten zapyziały swfupload, np. plupload który RZĄDZI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Niktoś
Jak coś modyfikowałeś i teraz źle działa to źle to zrobiłeś.Napisałbyś przynajmniej jaką modyfikację przeprowadziłeś ,czego dotyczyła,za ogólnikowo to opisałeś.
Sprawdź dokładnie firebugiem skrypty klienckie,może tam gdzieś jest problem.
Trudno się wypowiedzieć,jak tak mało szczegółów.
cisu
Ok temat do zamknięcia, sorry za kłopot, znalazłem błąd, ale nie powiem gdzie bo to był błąd w moim kodzie, więc nikomu nic to nie da.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.