Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne][PHP]PHPMailer problem z spamem na gmailu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
siemieng
Witam,

Zdaję sobie sprawę, z faktu że temat pewno już był, ale nie udało mi się znaleźć nic "świeżego" na ten temat na forum, czy nawet googlach.

Przez lata stosowałem phpmailer + skrzynkę na gmailu, żeby przekierowywać wiadomości z formularzy kontaktowych na stronach wykonywanych przeze mnie na skrzynki pocztowe klientów.

Nie zauważyłem momentu, od którego to to maila przesyłane przez skrzynkę na gmailu gdy trafiają na docelową skrzynkę, którą też akurat jest gmail trafiają do spamu. Wytłumaczyłem sobie to, że do przesyłania tych wiadomości stosuję cały czas jedną i tą samą skrzynkę gmaila, więc ok - zwyczajnie zbanowali ją.
Ale po wejściu na nią i wysłaniu maila z niej - mail dochodzi bez problemu.
Próbowałem wykorzystywać inne skrzynki gmailowe (swoje prywatne) i w połączeniu z phpmailerem, wszystkie maila tak wysłane lądują na docelowej skrzynce gmaila w spamie. Zmieniłem także, phpmailera na najnowszą wersję ale to nic nie dało..... sad.gif

Ma ktoś pomysł jak temu zaradzićquestionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gif Bardzo proszę o jakieś wskazówki...

1. $mail=new PHPMailer();
  2.  
  3. $mail->Mailer = "smtp";
  4. $mail->Host = "ssl://smtp.gmail.com";
  5. $mail->Port = 465;
  6.  
  7. $mail->SMTPKeepAlive = true;
  8. $mail->SMTPAuth = true;
  9. $mail->Username = $_CONFIG['MAILER']['MAIL']; //np: mojmail@gmail.com
  10. $mail->Password = $_CONFIG['MAILER']['PASS'];
  11.  
  12. $mail->SetLanguage("pl", "includes/phpmailer/language/phpmailer.lang-pl.php");
  13. $mail->CharSet = "UTF-8";
  14. $mail->ContentType = "text/html";
  15.  
  16. $mail->From = $_CONFIG['MAILER']['MAIL']; //np: mojmail@gmail.com
  17. $mail->FromName = $_CONFIG['MAILER']['NAME']; //np: mojmail
  18. $mail->Subject = $_POST['SUBJECT'];
  19. $mail->Body = $_POST['BODY'];
  20.  
  21. $mail->AddAddress($_CONFIG['MAILER']['GOTO'], $_CONFIG['MAILER']['GOTO_NAME']); //np. jankolwalki@gmail.com //np. jankowalski
  22.  
  23. $mail->Send();
-siemieng-
Widzę, że nikt nie odpisuje, więc zapytam inaczej, czy komuś kto używa phpmailer + skrzynkę na gmailu wszystko działa, czy maila wysyłane w ten sposób do innych kont na gmailu dochodzą normalnie, czy trafiają do spamu?questionmark.gif?
hote
leci do spamu;/ nie mam już pomysłów...

z domeny też blokuje, mimo że poza czarnymi listami...
xxdrago
Uważam, że to nie wina PHPMailer

A jak zmienisz adres e-mail to dalej to samo?
Czytałem też kiedyś , że jeżeli wiadomość jest źle z formułowana (zawiera zapraszam reklama itp.)
to od razu idzie do spamu.

W gmail jest też funkcja:
Jeżeli wiadomość poszła od razu do spamu to kliknij w "Nie spam".

Po za tym ja polecam:
http://php.net/manual/en/function.mail.php

Mi śmiga wszystko.
-mac-
Też korzystam z phpmailer i zauważyłem, że jeśli wiadomość ma link, to gmail daje ją do spamu
Ta sama wiadomość bez linku trafia do odbiorczej.

Paranoja, jak Ci biedni użytkownicy mają aktywować konto!
Macie jakiś sposób?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.