Zdaję sobie sprawę, z faktu że temat pewno już był, ale nie udało mi się znaleźć nic "świeżego" na ten temat na forum, czy nawet googlach.
Przez lata stosowałem phpmailer + skrzynkę na gmailu, żeby przekierowywać wiadomości z formularzy kontaktowych na stronach wykonywanych przeze mnie na skrzynki pocztowe klientów.
Nie zauważyłem momentu, od którego to to maila przesyłane przez skrzynkę na gmailu gdy trafiają na docelową skrzynkę, którą też akurat jest gmail trafiają do spamu. Wytłumaczyłem sobie to, że do przesyłania tych wiadomości stosuję cały czas jedną i tą samą skrzynkę gmaila, więc ok - zwyczajnie zbanowali ją.
Ale po wejściu na nią i wysłaniu maila z niej - mail dochodzi bez problemu.
Próbowałem wykorzystywać inne skrzynki gmailowe (swoje prywatne) i w połączeniu z phpmailerem, wszystkie maila tak wysłane lądują na docelowej skrzynce gmaila w spamie. Zmieniłem także, phpmailera na najnowszą wersję ale to nic nie dało.....

Ma ktoś pomysł jak temu zaradzić

$mail=new PHPMailer(); $mail->Mailer = "smtp"; $mail->Host = "ssl://smtp.gmail.com"; $mail->Port = 465; $mail->SMTPKeepAlive = true; $mail->SMTPAuth = true; $mail->Username = $_CONFIG['MAILER']['MAIL']; //np: mojmail@gmail.com $mail->Password = $_CONFIG['MAILER']['PASS']; $mail->SetLanguage("pl", "includes/phpmailer/language/phpmailer.lang-pl.php"); $mail->CharSet = "UTF-8"; $mail->ContentType = "text/html"; $mail->From = $_CONFIG['MAILER']['MAIL']; //np: mojmail@gmail.com $mail->FromName = $_CONFIG['MAILER']['NAME']; //np: mojmail $mail->Subject = $_POST['SUBJECT']; $mail->Body = $_POST['BODY']; $mail->AddAddress($_CONFIG['MAILER']['GOTO'], $_CONFIG['MAILER']['GOTO_NAME']); //np. jankolwalki@gmail.com //np. jankowalski $mail->Send();