Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][HTML][PHP] Podstrony i skrypty PHP
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
pjamalia
Witam,

Mam taki problem, a zarazem:

Na każdej stronie mam includ'y części takiej postrony. Te części organizują całą taką podstronę w całośc. Taka częśc jest np formularzem. Po submitowaniu takiego formularza uruchamiany jest skrypt który przetwarza jakieś dane z DB. Tutaj mam problem pod firefoxem. Jak submituje ten formularz to pojawia mi na chwilę biała strona tego właśnie skryptu w ktorym mam jakieś echo, dla mnie kiedy debuggowałem kod w PHP. Czy jest możliwość aby po submitowaniu od razu pojawiała się kolejna podstrona z odpowiednio przetworzonymi danymi które wyświetli a nie żeby na moment ta biała trona się pojawiała...

schemat:

index.php
|
|
---- include('form.php')
|
|
---- skrypt.php -> kolejna podstrona

po submicie formularza zaczym przejdzie na podstronę to pojawia się na moment wyplówka skrypt.php.

pozdrawiam
iwosz
Z umieszczonych przez Ciebie informacji nie umiem wywnioskować jaki jest konkretny problem, ale możesz spróbować użyć AJAXa do przesłania żądania do skrypt.php (zakładam w nim interakcję z DB) oraz redirecta na nową stronę lub jedynie podmiany zawartości obecnej strony, np. stosując bibliotekę jQuery: http://api.jquery.com/html/#html2

Dodatkowo stosując do redirecta nagłówek "Location"należy się upewnić że nic po nim nie zostanie wypisane, zwykle stosując die() lub exit().
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.