Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Strona nie pozycjonowana, a wejść z google sporo
Forum PHP.pl > Forum > Optymalizacja i pozycjonowanie stron - SEO
Lejto
Mam małe pytanie. Kiedyś zrobiłem stronę na konkurs http://energia.2b-lonowe.pl/ w ogole jej nie pozycjonowałem, ani nie optymalizowałem. Jednak co dziennie wejdzie jakieś z 20 osób przez wyszukiwarkę, mam 83,77% nowych odwiedzin. Słowa kluczowe przez które wchodzą to:
energia wodna
105 26,32%
elektrownie wodne
65 16,29%
elektrownia wodna
64 16,04%
energia wody
29 7,27%
energia cieplna oceanu
10 2,51%
Dlaczego nie mam tak z innymi stronami?

Pozdrawiam

mortus
Może chodzi o kwestię tematyki. Bodajże rok temu (jeśli nie w tym roku) Google rozdało 5x2000000 dolarów na wspieranie działań ekologicznych, edukacyjnych i tym podobnych.
cyrexx
Co to ma do rzeczy, że google to rozdało ? Jaki to ma niby wpływ. Po PROSTU MAŁO KONKURENCYJNE FRAZY i przez to jakiś tam ruch się zbiera.
grochu78
tak jak cyrexx zasugerował to mało konkurencyjne frazy ale twoje zewnętrzne linki prowadzą do stron o dużm PR i o tej samej tematyce więc to ma też wpływ na twoja pozycję. Duża zawartość w tekście słów takich jak : energia, energii i źródła oraz bardzo trafny tytuł strony to twoje plusy. No ale bez minusów się nie obejdzie heh i na minus to brak meta description oraz znaczników h1 i h2
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.