Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Upload plików bezpośrednio na zdalny serwer
Forum PHP.pl > Forum > PHP
pablo114
Witam,

Poszukuje rozwiązania do problemu czegoś w rodzaju streamingu danych. Przy uploadowaniu pliku, pliczek najpierw trafia na serwer na którym jest www z tym formularzem i wtedy po odebraniu go można go przesunąć funkcjami ftp na inny serwer - magazyn. I tu nie ma problemu. Natomiast problemem jest, że serwer www musi być masakrycznie wydajny, żeby obsłużyć duży ruch. I teraz chodzi o to, żeby ten uploadowany pliczek po wybraniu go w formularzu na serwerze www od razu frunął na serwer magazyn. Zapewne w samym php tego nie zrobie ale prosze o wskazówki.

Z góry dzieki
johny_s
a bezposrednion na ten drugi serwer mozesz uploadowac? moze jakis flash uploader.
pablo114
Tak mogę, oba serwery są moje. Tak jak napisałem wcześniej, odebranie pliczku na serwerze www i potem przesłanie go funkcjami ftp na serwer magazyn chodzi jak trzeba. Natomiast chce zrobić, żeby ominąć uploadowanie plików na serwer www tylko od razu od usera na magazyn. Ten serwer www ma tylko kierować ruchem. To ma być coś jak działają serwery hostingowe Rapidshare, Megaupload, Filesonic, Fileserver itd.

Próbowałem kombinować z pluginem jQuery Uploadify, wygląda i działa sensownie (przy uploadowaniu na serwer www) ale przesyłanie na ten drugi nie działa.
johny_s
a co nie dziala?
wNogachSpisz
Ze strony na FTP nie wyślesz, na pewno nie z HTML4.
Może przy pomocy html5 albo flash albo java albo gears albo sliverlight albo browserplus, chociaż wątpie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.