Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: php a phpnuke
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
sainer
Chcąc ostatnio pobawić sie trochę phpNuke natrafiłem na następujący problem. Uruchamiając go wyskakuje mi masa błędów o niezadeklarowanych wartościach zmiennych (są to dwa uniwersalne winksmiley.jpg błędy):
-Undefined index:
-Use of undefined constant (i przy tym dalej cała mas innych nazw chyba zmiennych).
Wnioskuję iż przyczepia się do każdej zmiennej mającej niezadeklarowaną wartość początkową. Ponadto nie wydaje mi się aby osoby które pisały phpNuke tak zwaliły sprawę więc pozostaje tylko jedno: kwestia ustawień php. Wszystkie owe błędy są poprzedzone słówkiem Notice tak więc nie sa to błedy w ściśle tego słowa znaczeniu, ale mnie to denerwuje bo zaśmieca mi się cały ekran, robi się metrowa strona phpNuke i nie wiem czy działać będzie wszystko dobrze bo nie warto tego w takim stanie ruszać, aby czegoś nie spieprzyć. Mam tylko podstwy z php, tak więc nie moge sobie sam z tym poradzić. Wszystko mam na localhost bo na razie testuję. Pracuję na Apache 2.0.50 + php 4.3.7 + MySQL 4.0.20d + phpNuke 7.0 final.
Dawid Pytel
W pliku php.ini ustaw:

Kod
error_reporting  =  E_ALL & ~E_NOTICE
sainer
Niestety miałem tak ustawione juz wcześniej, bo tez o tym pomyślałem, ale nic to nie zmienia. Sekcja dotycząca błędów w php.ini została przeze mnie przeczytana ze 100 razy ale niestety nic nie mogę tam ustawić.
Riklaunim
Użyj jakiś zestaw serwerowy, np XAMPP. Poza tym nie wiem czy warto bawić się nukiem.. dziuramy, stary i słaby smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.