Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL] Jak stworzyć kolejny serwer bez reinstalacji systemu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kokolis
Po wielu "zabawach" z moim serwerem (Apache, PHP, MySQL) - rozwiązywaniu problemów, aktualizowaniem, konfigurowaniem etc. doprowadziłem do sytuacji, w której nie mogę normalnie z niego korzystać, a wszystkie próby jego naprawy komplikują problem jeszcze bardziej. O ile Apache i PHP można znieść to plujące na siebie dwie zainstalowane wersje MySQL, których nie sposób się pozbyć w żaden sposób uniemożliwiają mi prace z bazami danych.

Zatem: czy istnieje jakiś sposób na utworzenie kolejnego serwera na obecnie panującym systemie operacyjnym (bez jego reinstalacji) tak by istniał niezależnie od pierwszego?

Jedyne rozwiązanie jakie widzę to maszyna wirtualna, ale może macie jakieś lepsze pomysły?
kokolis
Ale to nie linux tylko Windows haha.gif
Shili
A czemu w takim razie nie możesz odinstalować tych wersji?
Windows nie pozwala Ci usunąć jakichś plików?

http://forums.mysql.com/read.php?11,240382,240409#msg-240409
kokolis
Dostaję informację, że nie mam uprawnień do odinstalowania tego programu (Windows 7, konto admina)
Rysh
PPM -> Uruchom jako administrator. Jeśli dalej nie masz uprawnień, sprawdź czy żaden proces, serwer, aplikacja związana z serwerem nie jest uruchomiona. Jeśli jest to zakończ ją. W ostateczności uruchom komputer w trybie awaryjnym i w nim usuń mySQL - chociaż wydaje mi się że instalowałeś WAMP'a czy coś podobnego, w takim wypadku musisz usunąć bodajże całą aplikację.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.