Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Czym jeżdżą programiści? :)
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Stron: 1, 2
adamson8
Czym Panowie programiści się wożą? smile.gif
Fotki mile widziane smile.gif
!*!
Adi32
Na piechotę smile.gif W jedną stronę do pracy 30 minut.
qrooel
Tak jak kolega !*! + od święta Asterixem, jak jest za co zalać. ;P
Niktoś
Nie bądźcie tacy skromni wink.gif
pedro84
Golf IV GTI. Już trochę leciwy - 10 latek, ale mem sentyment - moje drugie auto. Mnie zdecydowanie wystarcza.

W planach sprowadzenie Baracudy '71 w cabrio na okazjonalne wycieczki.
Spawnm
W wakacje skarpety + sandały wink.gif
A w zimę jak !*!.
Damonsson
zakochany.gif Ford Probe II 2.0 96' zakochany.gif

+fotka, może ktoś się zakocha w tym aucie.

darko
Znajomością metody Gaussa wink.gif
Niktoś
Mam ładniejsze Ogólnie,nie podoba mi się Ford Probe(chciłem napisać mazda bo są zdeeczko podobne) ,bez urazy .Ja mam ogólnie rzecz biorąc od prawie roku
nie działającą Alfa Romeo 146 ,bo silnik prawdopodobnie się zatarł.A żaden magik z warsztatu ni umie,albo nie chce powiedzieć co się stało ,wyceniając naprawę na 4,5k ,gdzie silnik wymienię na nowszy za 2k + przekładka 1.6k.
Speedy
Despero
Opel vectra 1.9 cdti kombi
melkorm
Rowerem.
Fifi209
Na co dzień:

A na weekendowe wypady mój Peugeot 206 haha.gif
Sephirus
Wysłużony VW Polo 6n2 (2001) smile.gif

Nie mam przy sobie fotki mojego ale wygląda prawie identycznie jak ten:

skowron-line
Jak z dziewczyną jadę do pracy to Skoda Fabia 1.2 FTP, a jak sam to Fiat Punto 1.2 (brak wspomagania, abs, wersja absolutnie podstawowa i moja dziewczyna nie chce nim jeździć) smile.gif
thek
Do pracy piechtobusem... Na kij się bić z autkiem, jeśli mam 10-15 minutek spokojnym marszem do firmy wink.gif A zakupy czy jakieś wyjazdy to Golf IV TDI Variant, rocznik '99. Może i ma swoje latka, ale załatwiony przez szwagra mieszkającego w Niemczech od kilku lat, a po sprowadzeniu od razu wymiana rozrządu, pasków i tak dalej. Pojeździ sobie długo jeszcze jeśli nikt nie rąbnie w niego, co o mało żony nie spotkało ostatnio (akurat jechałem jako pasażer). Blondynka za kierownicą zjeżdżająca z lewego pasa na prawy bez patrzenia w lusterka. Ratowaliśmy się ucieczką na chodnik, ale i tak "zamknęła nam" lewe lusterko. Nawet nie zauważyła niczego tylko jechała dalej. Pojechaliśmy za nią to powiedziała wprost: "Ona niczego nie widziała, tylko jej syn powiedział po chwili, że o mało nie zderzyli się z innym autem". Innymi słowy: "Jeśli nie Ty w kogoś walniesz, to w Ciebie przywalą". Na szczęście tylko na zamkniętym lusterku się skończyło i strachu.
Adi32
Szkoda kondycji na samochód czy jakieś MPK... Chyba, że ma się czas na siłownie.
skowron-line
Cytat(Adi32 @ 20.12.2011, 09:20:43 ) *
Szkoda kondycji na samochód czy jakieś MPK... Chyba, że ma się czas na siłownie.

Ja do pracy mam jakieś 10km przez warszawę. Ale jak wcześniej mieliśmy 3km to chodziłem spacerkiem i polecam wszystkim. 4tygodnie i różnica w wyglądzie spora. Szczególnie w wakacje grzech się nie przejść.
krzyszbi
U mnie do sierpnia tego roku był Golf II 1,6+LPG 5-ico drzwiowy choć miał ponad 20 lat jeździł jak ta lala ale niestety przedwcześnie zakończył swój żywot.
Obecnie mam Golfa III 1,8+LPG w wersji kombi z 13 latkami ale to z racji dorobienia się potomka duży bagażnik się przydaje:)
cojack
co dziennie przez Gdynię tak przejeżdżam
melkorm
Ja wolę tym wink.gif

nasty
Na codzien tym:

... a w weekendy, jego skromniejszym bratem - CLK tego samego koloru wink.gif
paxton
Na codzien Mercedes c200 Kompressor

Bylo by lepiej gdyby nie ubezpieczenie astronomiczne w Anglii za ktore place 6400 funtow rocznie...
blooregard

Audi A4 B5 1.8 20v

by_ikar
Jak jest pogoda to do pracy poruszam się człowiekiem, jak z rana jest zimno lub pada deszcz, to jadę autobusem. Po pracy zawsze wracam piechotą, bez względu na to czy pada, czy jest zimno.
markonix
Cytat(melkorm @ 20.12.2011, 10:14:59 ) *
Ja wolę tym wink.gif

Do parkometru wrzucasz tyle ile za normalną osobówkę czy masz troszkę inny cennik?

//
Vectra C 2.0T
cyrexx
Fiat punto smile.gifsmile.gif
Fifi209
Cytat(by_ikar @ 20.12.2011, 14:09:17 ) *
Jak jest pogoda to do pracy poruszam się człowiekiem

Niespełnione marzenie z dzieciństwa, mieć swojego murzyna.
melkorm
Cytat
Niespełnione marzenie z dzieciństwa, mieć swojego murzyna.

Też miałem ochotę to napisać, ale stwierdziłem że trochę za grube =D Ale podpisuję się pod tym biggrin.gif
daniel1302
Do szkoły busem,
ale gdy mam na popołudnie do wieczora, a nie wiadomo kiedy zdecyduje się zakończyć edukacje w tym dniu to:

O$iek

Ale trzeba zmienić na coś porządniejszego tylko z przednim widelcem amortyzowanym. Ten rower to błąd mojej młodości wink.gif
sazian
Cytat(skowron-line @ 20.12.2011, 08:40:04 ) *
Jak z dziewczyną jadę do pracy to Skoda Fabia 1.2 FTP

blink.gif

ja poruszam się mercedesem w202 c220 kolor 199
niestety chwilowo nie mam zdjęcia wink.gif
chlebik
Piechotką, SzybkąKolejąMiejską oraz autobusami ZTM. Na basen i na wakacje zdezolowanym 22 letnim Golfem III (z licznikiem przekręconym o 150k km).
piotrooo89
a u mnie Ford Mondeo '94 Kombik 1.8 bezinka bez gaziku tongue.gif taki tak przemieszczator do dziewczyny i z powrotem, ewentualny okazyjny dalszy wypadzik smile.gif
JustHuman4

ewentualnie jeszcze

phpion
Ja śmigam Renault Megane z roku 2003. Silnik 1.6 o mocy 107KM (lub 110KM - różnie podają) potrafił zadziwić niejednego (fabrycznie 9.9 do setki) smile.gif
skowron-line
@sazian skoda ftp limited edyszyn smile.gif
ixpack
mercedes a 1.4 (uk) - świetne autko w mieście (nie ważne, że czuję się jak babcia wink.gif)
i
mazda 323f GT (Polska)

Co do ubezpieczenia 6400 funtów ktoś napisał... Chyba o jedno zero za dużo co?
krzyszbi
Cytat(chlebik @ 2.01.2012, 19:40:30 ) *
zdezolowanym 22 letnim Golfem III (z licznikiem przekręconym o 150k km).

22 letni (zdezelowany czy nie) może być co najwyżej Golf II
Golf III produkowany był od 1991 ( listopad )

Sam miałem 21-letniego Golfa II i sporo ludzi on zadziwiał sprawnościa i zywotnością, niestety żywot przedwczesniej tragicznie ( dla samochodu ) skończony
paxton
Cytat(ixpack @ 3.01.2012, 13:42:07 ) *
mercedes a 1.4 (uk) - świetne autko w mieście (nie ważne, że czuję się jak babcia wink.gif)
i
mazda 323f GT (Polska)

Co do ubezpieczenia 6400 funtów ktoś napisał... Chyba o jedno zero za dużo co?

Nie, nie o jedno zero za duzo. Takie jest ubezpieczenie w Anglii dla osob w wieku < 21
chlebik
Cytat(krzyszbi @ 3.01.2012, 14:16:36 ) *
22 letni (zdezelowany czy nie) może być co najwyżej Golf II
Golf III produkowany był od 1991 ( listopad )

Sam miałem 21-letniego Golfa II i sporo ludzi on zadziwiał sprawnościa i zywotnością, niestety żywot przedwczesniej tragicznie ( dla samochodu ) skończony

Fakt, mamy 2012, poprzestawialy mi sie zera - 21 letnie wink.gif Co do zywotnosci to jezdzi, ale co i rusz cos tam sie w nim lekko psuje, ale ze ja jezdze nim naprawde smieszne dystanse to nie jest to az tak uciazliwe. Porzadny samochod sobie kupie jak wybuduje dom czyli za jakies 5-7 lat wink.gif
i3l4z0
VW Golf 3 ; 1,8 na gazie smile.gif
phpion
Odświeżę temat. Od ostatniego postu minęło trochę czasu, pewnie część osób zmieniła auta. Może pochwalicie się czym aktualnie się wozicie?

Ja w czerwcu zmieniłem auto na Octavię II RS 2.0 TFSI i co jazda to banan na ryju zakochany.gif Gorzej pod dystrybutorem, ale wiedziałem na co się decyduję. Oto moje cacuszko:
http://imageshack.us/a/img836/1791/img7136r.jpg
darko
pedro84
Ja tam dalej tym samym. Ale ostatnimi czasy tak mało jeżdżę, że nie ma sensu zmieniać. Co innego jak córka podrośnie.
tzm
@darko, chyba mamy najdroższe fury tutaj:

kosmos
Zazwyczaj tym:

ale czasem zdarza się też:

albo zwykły kibel:
tzm
@kosmos... http://po-mesku.com/demot/0_0_0_1646270970_middle.jpg tak się teraz czuję przez Ciebie.
kosmos
thumbsupsmileyanim.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.