Cytat
A niby dlaczego nie? Czym gimp różni się od PS? Pomijając fakt importowania wzajemnych formatów, ale to jakby porównywać OO do MSO.
Z całym szacunkiem, ale nie bluźnij...
Cytat
Od kiedy? Czyli graficy pracujący w gimpie czy blenderze są wymyśleni?
Cytat
Nie podałeś nic konkretnego. Ot wyssane z palca
Pfff, jeszcze nigdy nie dostałem layoutu w XCF. Standardem jest
PSD, czy się to komuś podoba, czy nie.
Zresztą, wcale się nie dziwię. Po pół godziny w gimpie po prostu wysiadam. No sory, ale żeby parametry cienia ustalać na czuja, a finalnego renderować przez kilka sekund? Dla mnie to jest chore. Do tego brak akceleracji GPU do obróbki samego obrazu, czy pracy interfejsu.
A'propos tego, czy coś konkretnego... Z "paroma" grafikami miałem do czynienia i żaden nie był na tyle szalony, aby pracować w gimpie, chyba że do własnych projektów. Po prostu po jakimś czasie nie ma wyjścia; rzeczywistość weryfikuje poglądy idealistów.
Dlaczego dopiero niedawno projektanci zmądrzeli, żeby zrezygnować z pierdyliarda okienek na rzecz MDI?
Cytat
I co z tego że masz w laptopie za prawie 8 tysięcy wejście enthernet, skoro i tak żeby podłączyć pod projektor musisz kupić kabel za 150 zeta
Cena ceną, ale MacOS-owi i produktom Apple'a nigdy nie zarzucę jednego - braku dopracowania i intuicyjności/zorientowania na użytkownika. Mimo że sam nie pracuję na Jabłkach, to gdy pierwszy raz zasiadłem do OS-X, to nie miałem żadnych problemów, żeby wyklikać nawet coś bardziej skomplikowanego. Tego po prostu chce się używać.