Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript]problem z pokazywaniem/ukrywaniem elementów na stronie w IE
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
eki
Witam!

Mam stronę z rozbudowanym formularzem w którym wyświetlanie odpowiednich elementów jest uzależnione od wcześniej wybranych. W FF i Chrome wszystko hula dobrze, natomiast w IE działa bardzo "leniwie". Trzeba długo czekać aż się odpowiedni blok pokaże - do minuty czasu, ewentualnie przyśpieszyć można przez kliknięcie w okolicach tego ukrytego bloku myszką.
Moje pytanie brzmi następująco - czy ma to związek z kodem, czy są to jakieś problemy związane z przeglądarką?
lobopol
To zależy, ale najpewniej winien kod.
eki
Jak można zdebugować kod js pod IE?
lobopol
pod jaką wersją, ale mają jako takie debugery wbudowane
eki
Poprawiłam wszystkie błędy w IE takie jak "brak definicji form", "brak obiektu" itp.

Problem nadal pozostał.
Gdy w debugerze testuję funkcje pokazywania i ukrywania odpowiednich bloków to działa, ale skrypt na stronie nie reaguje jak trzeba :/

Czy mogę tu umieścić linka do strony na której występuje wspomniany problem?
lobopol
Zdecydowanie możesz.
lobopol
Powiem Ci tak, jeszcze kodu nie zobaczyłem, ale przeglądarkę po prostu requestami zawalasz, że hej ponad 500 requestów.
eki
potwornie skomplikowany jest ten formularz :/

wchodzi w grę jedynie użycie ajaxa przy tylu danych?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.