tak więc piszę sobie stronę korzystając ze wzorca mvc. Mam widok login/index zawierający formularz logowania oraz oczywiście login_controler oraz login_model w odpowiednich folderach. Wszystkie widoki ładuje poprzez główny kontroler "View" tak, że zawsze ładuje mi się header.php następnie, w zależności od widoku, główna zawartość (login/index, page/index, users/index, etc.), a na koniec footer.php.
I teraz mam pytanie. Chciałbym wyświetlić formularz logowania w header.php więc czy właściwe i poprawne jest include`owanie go z widoku login/index, czy należało by to zrobić w inny sposób ?
Kolejne pytanie to np. co do klasy zmiany języka, która nie ma modelu. Umieścić ją w kontrolerze "language" oraz stworzyć widok wyświetlający flagi do zmiany języka ? Tylko wtedy w header.php mam również includeować ten widok w w/w sposób ?
Mam też pytanie co z "elementami", które są wyświetlane w innych widokach ale są na tyle rozbudowane, że potrzebują własnego kontrolera i modelu ? Tu problemem jest to, że to jaki kontorler i jaki widok ładować generuje mi bootstrap na bazie URL.
Może i banalne pytania, ale chce sobie wszystko w głowie poukładać więc byłbym wdzięczny za objaśnienia