Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pobieranie Pliku z innej
Forum PHP.pl > Forum > PHP
metis
Witam. Tworzę mały skrypcik w php i mam pewien problem. Chcę ukryć dane pliku z której zostaje pobrany plik.

Narazie uzywałem
  1. header('Location: '.$adres_URL_do_pliku);

ale wyskakuje informacja jest pobierany plik.

Jak ustawić żeby pobierane pliku pisało z mojej strony a plik żeby był na innej stronie.

PS.Nie chcę pobierać pliku na mój server.
by_ikar
  1. header('Location: '.$adres_URL_do_pliku);

Bo nagłówek location to przekierowanie na wskazaną lokację. Dlatego tego adresu ci nie ukrywa.

Bez pobierania na serwer tego pliku nie zrobisz tego od tak. I na pewno nie na poziomie php.
metis
A to może coś z JS ?
Uriziel01
JS raczej nie ma takiego wpływu na natywne akcję przeglądarki to łamało by zasadę sandbox'a. Najprościej zrób przekierowanie przez .htaccess.
batman
Wystarczy, że "otworzysz" plik z innej lokalizacji na swojej stronie i wyrzucisz do przeglądarki to, co otrzymasz. Możesz użyć do tego funkcji readfile lub dowolnej innej operującej na plikach, przy czym musisz pamiętać o pewnym ograniczeniu - http://www.php.net/manual/en/filesystem.co...allow-url-fopen
metis
Mam pytanie czy na serverze testujacych mam predkosc 2MB a w domu 25 to będzie sciagasz szybciej czy wolniej oraz czy IDM będzie z tym spópracował?
Oczywiscie dotyczylo się to readfile
batman
Prędkość pobierania będzie taka, jak prędkość między serwerami. Jak dobrze rozumiem, IDM to jakiś menadżer pobierania? Jeśli tak, to musisz zadbać o obsługę wznawiania pobierania oraz kilka innych drobiazgów. Szczegóły - http://w-shadow.com/blog/2007/08/12/how-to...nload-with-php/
metis
OK. Trudno. Zrobiem inaczej. Ale i tak skad pobrano widać.
Uriziel01
Zarówno ja jak i @Batman podaliśmy rozwiązania które to umożliwiają dry.gif
P.S-Oczywiście przez cały czas mówię tutaj o nazwie pliku nie o nazwie serwera z którego plik zostanie pobrany, nie widzę możliwości tego zmienić. Chyba że faktycznie będziesz przekierowywał na inny serwer.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.