Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php]Wysyłanie pliku z komputera
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Misiuu
Witam, mam problem, ponieważ nie wiem wiem za bardzo zrobić takie coś.

Mam na komputerze pliki które chciałbym wysłać na serwer. Ale wchodząc na stronę i klikając wyślij.
Myślałem by to zrobić po prostu za pomocą input , ale działa tylko jak wpisuje w type=file :/
Myślałem też żeby za pomocą, może wpisywaniu komend cmd na php, systemowch (łacze sie przez cmd ->ftp->serwer i wpisuje ścieżkę która ma być do wysłania plików.
Chodzi o to że chce ominąć type=file
Nie wiem jak to zrobić próbowałem jakiś "alpejskich" kombinacji i mi nic nie wychodzi: / jest może na to sposób, chodzi o to by nie pokazywało sie okienko do wyboru plików.
potreb
Jak nie chcesz żeby nie pokazywało się okienko do wyboru? Plik i tak jakoś musisz wskazać, a wczym ci file przeszkadza?
Uriziel01
Myślę że przy wykorzystaniu JS możesz zapisać do ukrytego pola nazwę pliku do uploadu.
nospor
Cytat
Myślę że przy wykorzystaniu JS możesz zapisać do ukrytego pola nazwę pliku do uploadu.
Gdyby to było możliwe to mógłbym bez żadnego problemu wykradać pliki z Twojego komputera
Uriziel01
LOL prawda, pomysł był jednak głupi ;D Dzięki za poprawienie mojego spaczonego rozumowania.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.