Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zakladki typu Strona Główna Aktualności Forum...
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > HTML \ XHTML
Chwiolek
Witam.

Jestem zupełnie nowy w HTML'u mam mały problem i nie mogę nigdzie znaleść odpowiedzi.

Chodzi o to ze mam na stronie zakładni Aktualności Strona Główna Forum itp.. Chce aby po kliknieciu przechodziło na strone z np Aktualnościami ale zeby strona ogólnie zostawała z zakladkami bocznymi do innych przejść tylko nie wiem jak to zrobić aby nie bylo widać pod stona główna Aktualności tylko zeby otwierały sie po kliknieciu i napis.

Nie wiem czy to dobrze opisałem ale prosze o pomoc.

Pozdrawiam
Damonsson
Po prostu tworzysz stronę aktualnosci.html

w której początek jest taki sam jak index.html, a reszta strony jest inna. A w index.html dajesz linka <a href="aktualnosci.html">Aktualnosci</a>
Chwiolek
I tak każdą stronke questionmark.gif

Poprostu tylko je łącze?
Damonsson
w HTML tak, później dochodzi coś takiego jak dynamiczne ładowanie treści, czy tworzenie podstron za pomocą php, zależy co chcesz uzyskać. Ale jeśli chodzi Ci o sam HTML to tak.

Gdybyś miał np. 1000 podstron to katorgą byłoby tworzenie 1000 podstron ręcznie dlatego używa się php między innymi. Ale przecież to wszystko jest opisane w podstawowych kursach html, to nawet nie są podstawy, tylko podstawy podstaw.
Chwiolek
Chce uzyskać stronke zbliżoną do tej : http://www.yitian2.pl/

Tylko to co jest po lewo oraz tekst po środku no i forum w php
Damonsson
No to wiele wody w rzece musi upłynąć, żeby to napisał...na początku zainteresuj się jakąś może książkę opisującą podstawy.
Chwiolek
Interesuje się tylko to tak jest jak na już się chce.. Ogłonie cały wygląd strony itp jest gotowe tylko te przejścia i forum ;/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.