Chwiolek
2.02.2012, 21:40:26
Witam.
Jestem zupełnie nowy w HTML'u mam mały problem i nie mogę nigdzie znaleść odpowiedzi.
Chodzi o to ze mam na stronie zakładni Aktualności Strona Główna Forum itp.. Chce aby po kliknieciu przechodziło na strone z np Aktualnościami ale zeby strona ogólnie zostawała z zakladkami bocznymi do innych przejść tylko nie wiem jak to zrobić aby nie bylo widać pod stona główna Aktualności tylko zeby otwierały sie po kliknieciu i napis.
Nie wiem czy to dobrze opisałem ale prosze o pomoc.
Pozdrawiam
Damonsson
2.02.2012, 21:58:37
Po prostu tworzysz stronę aktualnosci.html
w której początek jest taki sam jak index.html, a reszta strony jest inna. A w index.html dajesz linka <a href="aktualnosci.html">Aktualnosci</a>
Chwiolek
2.02.2012, 22:04:48
I tak każdą stronke
Poprostu tylko je łącze?
Damonsson
2.02.2012, 22:08:17
w HTML tak, później dochodzi coś takiego jak dynamiczne ładowanie treści, czy tworzenie podstron za pomocą php, zależy co chcesz uzyskać. Ale jeśli chodzi Ci o sam HTML to tak.
Gdybyś miał np. 1000 podstron to katorgą byłoby tworzenie 1000 podstron ręcznie dlatego używa się php między innymi. Ale przecież to wszystko jest opisane w podstawowych kursach html, to nawet nie są podstawy, tylko podstawy podstaw.
Chwiolek
2.02.2012, 22:09:56
Chce uzyskać stronke zbliżoną do tej :
http://www.yitian2.pl/Tylko to co jest po lewo oraz tekst po środku no i forum w php
Damonsson
2.02.2012, 22:14:29
No to wiele wody w rzece musi upłynąć, żeby to napisał...na początku zainteresuj się jakąś może książkę opisującą podstawy.
Chwiolek
2.02.2012, 22:15:53
Interesuje się tylko to tak jest jak na już się chce.. Ogłonie cały wygląd strony itp jest gotowe tylko te przejścia i forum ;/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.