Mam skrypt, w którym za pomocą zaznaczenia opcji 'checkbox' chcę wykonywać parę działań. Ale coś mi to wszystko nie chce działać.
Oto skrypt 'index.php':
<?php require_once ('baza/db.php'); $sql = 'SELECT * FROM tab_test'; { echo '<div style="border: 1px solid #bbbbbb; margin-bottom: 3px;"><p>   '.$id.'. Status - <input type="checkbox" title="zmien status" name="update" /> | List - <input type="checkbox" title="wyslij list" name="e_mail" value="'.$e_mail.'" /> | '.$pole_1.' - '.$pole_2.' - '; if($stat==1) { } else { } }
a to skrypt, gdzie przesyłane są dane:
<?php require_once ('baza/db.php'); { { } else { ///Wysłanie listu. Pod ten adres zostanie wysłana wiadomosc $adresat = 'adresat@wp.pl'; //wybrane adresy osób z bazy $tytul = 'List z mojej strony'; @$content = $_POST['tresc']; @$email = $_POST['e_mail']; { $adresat = $_POST['osoby']; $sql_subs = "INSERT INTO tab_testa (tresc,osoby,data) VALUES ('$tresc','$osoby',CURDATE());"; if($result) { } else { } exit; } } } else { } //////////////////////////////////////////////////////////////////// { { } else { $sql_update = "UPDATE tab_test SET stat='$stat'"; if($result) { } else { } } } { { } else { } } ?>
Taki mam problem. Chcę aktualizować status użytkownika i choć instrukcja if - else działa [tzn. pokazuje info, że udało się], to w bazie nie zmieniło się nic, czyli polecenie UPDATE nie zadziałało. Chodzi mi też o wysyłanie listu, gdy klikam na wybrane osoby [dla przykładu mam dwie osoby], to chyba funkcja explode() działa tak, że powinna rozpisać te stringi przesyłane przez formularz, np. jasio@o2.pl, malgosia@o2.pl. A mi to nie działa, gdzie tu popełniłem błąd?