Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript]Nie działające wysyłanie danych i odbieranie w IE8
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
htmlxp
Witam, mam oto taką funkcje smile.gif
  1. function pobierz2(i,a,rand){
  2.  
  3. var link = $("#link_url_"+ i + a).html();
  4. $.ajax({
  5. beforeSend: function () {
  6. $('#ladujesie').show();
  7. },
  8. complete:function(){
  9. $('#ladujesie').hide();
  10. },
  11. type: "GET",
  12. url: "./pobierz2.php",
  13. data: "url=" + link + "&rapid=1&rand=" + rand + "&id=" + i + a,
  14. success : function (data) {
  15.  
  16.  
  17. $("#pobieranie_id_" + i + a).html(data);
  18.  
  19.  
  20.  
  21.  
  22. }
  23. });
  24.  
  25.  
  26.  
  27.  
  28.  
  29. }

Działą pod :
Firefox, Opera, Chrome

Lecz nie pod : IE u mnie w wersji 8, innych wersji nie sprawdzalem. Pytanie, dalczego ? powinno wyslac dane do pobierz2.php, pobrac i umiescic w elemencie o id pobieranie_id_" + i + a", lecz tak sie nie dzieje, ten div jest pusty gdy robie podglad w "Narzedzia Deweloperskie". Standardowo nie jest on ukryty.

Dodam jeszcze że :
Kod
beforeSend: function () {
$('#ladujesie').show();
},
complete:function(){
$('#ladujesie').hide();
},

Się wykonuje, lecz problem lezy w albo nie pobraniu albo nie umieszczeniu w odpowiednim elemencie o podanym id.
nospor
Po pierwsze: czy masz w ogóle diva o takim ID? Chodzi mi czy jest tam napewno ustawiony parametr ID a nie samo np. NAME
Po drugie:
Kod
success : function (data) {

alert(i);
alert(a);
alert(data);
  $("#pobieranie_id_" + i + a).html(data);
}

co wyswietla?
htmlxp
Wyświetla wszystkie dane te, które powinny zaladowac sie do $("#pobieranie_id_" + i + a).html(data);

moze zamiast dawac + i + a, zrobie po prostu z nich zmienna by byla jako jedna w tym wyrazeniu
nospor
i oraz a też się wyswietlają poprawnie?
A to co wyswietla:
alert("#pobieranie_id_" + i + a);
tylko tym razem napisz co wyswietla, a nie czy poprawnie czy nie...
htmlxp
Cytat
i oraz a też się wyswietlają poprawnie?

Tak jak najbardziej
Cytat
A to co wyswietla:
alert("#pobieranie_id_" + i + a);

zależnie od tego w jaki link klikniemy, np. #pobieranie_id_70 , czyli wszystko jest dobrze, to dziala pod innymi przegladarkami, ie ma problem z .html(), co moglbym innego uzyc ?
nospor
IE nie ma żadnego problemu z .html(). Sam tego używam i wszystko jest ok.

Czy na pewno istnieje DIV o ID="pobieranie_id_70"? Czy ten div istnieje w momencie wykonywania tego kodu?
htmlxp
Tak istnieje, podam ci adres na pw.
.html i tam działa, ale na samym poczatku.
nospor
1) Nigdzie nie widze na stronie diva o ID="pobieranie...."
2) To ta wyszukiwarka? I te data zawiera kupe kodu js? Jeśli to własnie to, to najzwyklej w świecie ten kod js, który jest zawarty w data zawiera błedy i to własnie na tym IE się wywala, przez co w ostateczności nic ci do diva nie zapisuje
htmlxp
Kliknij na stronie glownej obrazek "Black Eyed Peas", zaladuja sie linki, a wraz z nimi div o takim id, kliknij w "?" i gdy bedzie na zielono pojawi sie "pobierz", co aktywuje funkcje ktora jest wadliwa dla ie.
nospor
Za dużo szukania i patrzenia, ciągle jakieś żądania lecą i już nie wiem na co mam patrzeć. Krótko rzecz mówiąc: burder na kułkach, na którego analizę nie mam czasu.

Wywal z data cały js i zobacz czy ci się div wypełnił. Jak tak, to już wiesz, że to wina js w data i tam szukaj błędu.
htmlxp
Dobry burdel nie jest zły smile.gif każde zapytanie które tam jest wykonywane ma sens.

Ale tak czy inaczej dzięki za poświęcony czas.
nospor
Cytat
każde zapytanie które tam jest wykonywane ma sens.
Ale ja nie twierdzę, że nie ma. Poprostu leci tego tyle, że ja, niewiedząc co robi i jak to robi, poprostu się gubię a nie mam na tyle czasu wolnego by siedzieć i to analizować.

Zrób tak jak pisałem
Cytat
Wywal z data cały js i zobacz czy ci się div wypełnił. Jak tak, to już wiesz, że to wina js w data i tam szukaj błędu.
htmlxp
I oto problem rozwiązany....
Tresc ktura byla wczytywana posiadala na poczatku " </div> ", co oznaczalo blad skladni html. Po poprawce gdy html wczytywany jest poprawny, wszystko dziala.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.