Zaczołem zabawę z "PHP Data Objects". Lecz jak to z nowymi rzeczami utknołem z pewnym problemem, minaowicie nie wiem jak prześć w pętlę po tablicy wyników i wyświetlenie ich. Za pomocą mysqli nie mam problemu:
<?php include ('connection.php'); //mySQL /* $dbc = mysqli_connect($hostname, $username, $password, $dbname); $query = 'SELECT * FROM guitarwars'; $data = mysqli_query($dbc, $query); echo '<table>'; while ($row = mysqli_fetch_array($data)) { echo '<tr><td class="scoreinfo">'; echo '<span class="score">' . $row['score'] . '</span><br />'; echo '<strong>Imię i nazwisko:</strong>' .$row['name'] . '<br />'; echo '<strong>Data:</strong>' .$row['date'] .'</td></tr>'; } echo '</table>'; mysqli_close($dbc); */ //to samo tylko że w PDO try { $dbc = new PDO("mysql:host=$hostname;$dbname", $username, $password); } catch(PDOException $e) { } $sth = $dbc -> prepare ( "SELECT * FROM guitarwars" ); $sth -> execute (); $sth -> setFetchMode(PDO::FETCH_NUM); while($row = $sth ->fetch()){ } ?>
Jak widać staram się zamienić polecenia mysqli w PDO lecz mi nie wychodzi.
Błędu nie wywala tylko nie wyświetla zawartości bazy danych. Tylko co ja tu źle zrobiłem ?
Proszę o wskazówkę.
Pozdrawiam