Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Jedna sesja dla wielu domen
Forum PHP.pl > Forum > PHP
lobopol
Znacie może jakąś bezpieczną i sensowną metodę na utrzymanie jednej sesji na wielu różnych domenach?
Mam 3 domen:
-strona.pl
-strona2.pl
-strona3.pl
i chciałbym osiągnąć taki efekt, że logując się na strona.pl będę od razu zalogowany również na strona2 i strona3, mam kilka głupich koncepcji, ale mi nie odpowiadają:

1. Podczas logowania wysłać dane do logowania do pozostałych serwisów i trzymać na stronie ramki
2. Ustawić jakieś ciacho przy logowaniu, a na stronach dobrać się do ciacha za pomocą js
3. Przekazać linka w formie strona.pl?idsesji=aaaa i na stronach na jego podstawie przywracać sesje (sesja wtedy oparta na bazie/memcache)
4. Zrobić sesje na memcache/bazie, a jako identyfikator używać danych z $_SERVER zahashowanych (duży problem bezpieczeństwa)

Macie jakieś inne pomysły? Czy jest to wykonalne?
by_ikar
To co przedstawiłeś wydaje mi się dobrym wyjściem. Google tak robi że właśnie inne strony wyświetla w ramce podczas logowania. Nie wiem czy da się to obejść inaczej, bo w jakiś sposób musisz tą stronę wyświetlić.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.