Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Walidacja xhtml - <a href> <div>
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > HTML \ XHTML
ones
Witam! Mam straszny problem z validacją, nie mam pojęcia jak inaczej mogę go rozwiązać.
Na stronie w dziale partnerzy mam taką składnię:
<a href><div></div></a>

Składnia działa następująco:
Jeżeli użytkownik nie najeżdża widzi obrazek a, kiedy najedzie widzi obrazek b i kieruje odrazu do strony docelowej.

Jak zrobić to tak aby nie wyskakiwał error w validacji?

Line 589, Column 94: document type does not allow element "div" here; missing one of "button", "map", "object", "ins", "del", "noscript" start-tag

Strona:
http://radiomrs.pl
toffiak
Komunikat mówi że próbujesz w element a wrzucić elment blokowy, dla twojej strony jest to niepoprawne, zamień divy i paragrafy znajdujące się wewnątrz tych elementów na elementy span z ustawionym display: inline-block.

Choć lepszym wyjściem byłoby zostawić elementy a i wewnątrz nich dodać obrazki zamiast umieszczać je jako tło.

Można też ustawić elementy a z display: inline-block i ustawić im tło w css-ie.
ones
Kiedy podpinam aktualna klasę z tłem pod a nie wyświetla się tło. Kiedy daję span zamiast div nie wyświetla się tło. Kiedy daję p wyświetla się tło ale dalej są błędy. Nie mogę dać img ze względu na to, że wywali błąd, że nie ma src.

Rozwiązałem problem.
Dzięki za pomoc.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.