Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jednoręki bandyta w php
Forum PHP.pl > Forum > PHP
miras
Witam, wpadłem na pomysł, żeby napisać grę chyba wszystkim znaną w wersji online. JEDNORĘKI BANDYTA, czy też tak zwane "owocówki" czyli taki automat do gier i 3 kręcące bębny itd. każdy wie o co chodzi. A więc tak: moje pytanie brzmi: w czym to najlepiej by było napisać, chciałbym, żeby jakieś rekordowe 'wygrane' były zapisywane do bazy mysql, w php chyba nie ma możliwości napisania tak 'dynamicznej' gry, liznąłem ostatnio trochę js, ale nie wiem z której strony się za to zabrać. A więc proszę was o naprowadzenie w jakim języku to najlepiej wykonać i od czego zacząć a później powinno jakoś pójść smile.gif

Dzięki z góry.
#luq
Tak, w samym PHP tego nie zrobisz.
Kiedyś pisałem coś takiego. Ogólnie wybrałem sposób z kontenerami z overflow: hidden i przesuwałem js`em scrolla tych 3 kontenerów, dodatkowo aby uzyskać "płynność" klonowałem elementy w tych kontenerach zmieniając ich kolejność.
cudny
W jQuery masz kupe takich animacji. Ba... do tego w javascript cały silnik da się napisać. A zapisywanie do bazy... $.ajax(...) i tyle.
Ogólnie, jak liznąłeś javascript to proponuję poznać go dogłębnie i zapoznać się z zasadą działania jQuery.
luniak
A ja z swojej strony poradzę aby ze względu bezpieczeństwa robić coś w/g tego schematu

User klika przycisk od kreceania
|
|----> idzie w tel ajaxem zapytanie o wygenerowanei wyniku do pliku php, i jednoczesnie odapal sie animacja
|
|-----> po zwróceniu wyniku przez php'a zatrzymujesz animacje na danych, wylosowanych polach.

W ten sposób
a) odrazu generowany wynik mozesz zapisać do bazy
cool.gif unikniesz problemy mieszania w JS przez usera za pomocą chociażby firebuga [modyfikacja otrzymanych liczb tak aby serwer msylal ze np user rozbil bank]

skowron-line
@miras w naszym kraju hazard jest nielegalny, wiem bo całkiem przypadkiem pracuje w firmie hazardowej która rozstawia automaty o niskich wygranych.
Niktoś
Jeśli nie czerpiesz z tego korzyści finansowych to nie będzie to hazard.
skowron-line
Cytat(Niktoś @ 19.03.2012, 15:26:16 ) *
Jeśli nie czerpiesz z tego korzyści to nie będzie to hazard.

W wielkim skrócie, to jeżeli gra jest losowa, to jest nielegalna
Niktoś
No to spójrz.
Gra-losowa
Co innego jakbyś do takiej gry zaimplementował jakieś sms premium.Kurcze to chyba musieli by pozamykać większość gier w internecie ,nawet te mmorpg, bo wykorzystują w nich pewne elementy losowości,aby podnieść pikanterię gry.
skowron-line
Napisałem w skrocie, dla jasności polecam zapoznać się z ustawą o grach losowych z 2009
luniak
Co do samej gry to nie wiem czy o coś takeigo Ci chodził [wygrzebałem stary projekt tongue.gif]

http://faceapps.luniak.info/one-hand-bandit/

Oczywiście appka nigdy nie byłą skończona ale chyba ideologicznie o to chodziło ?
greycoffey
Cytat(skowron-line @ 19.03.2012, 16:27:13 ) *

Wobec tego, dlaczego Lotto nadal istnieje i ma się dobrze?
slimboot
Cytat(skowron-line @ 19.03.2012, 15:27:13 ) *

jakakolwiek gra w karty (tysiąc, makao, itd.) jest grą losową, czyli nielegalną?
mch.frnc
Cytat(greycoffey @ 30.03.2012, 16:29:59 ) *
Wobec tego, dlaczego Lotto nadal istnieje i ma się dobrze?

Bo Lotto to loteria organizowana przez Totalizator Sportowy, a ten został powołany jakąś tam uchwałą rządową i jej udziałowcem jest Skarb Państwa, przez co ma monopol na gry losowe.

EDIT: omg, dopiero teraz zobaczyłem jaki to odkopany temat...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.