mam upierdliwy problem z funkcją mail() w PHP.
Czemu upierdliwy ?
Napisałem dosyć obszerny skrypt formularza jQuery...
Wszystko ładnie działa, jednak na koniec PHP daje mi za przeproszeniem w dupę funkcją mail(), może jest to śmieszne ale cóż... Zdarza się

W czym problem ?
Mianowicie, przesyłam dane z formularza jQuery funkcją serialize() w metodzie POST
No i wszystko nadal jest GIT, odbieram dane _REQUEST'em, odbiera świetnie

No ale co... Gdy odbieram wartość zmiennej zawierającą treść maila (z pola textarea oczywiście) i chcę ją przetworzyć funkcją nl2br, to nic z tego...
Entery wstawione w formularzu nie wyświetlają się w mailu...
Próbowałem na różne sposoby, ustawiałem kodowanie pliku (UTF-8 / ISO-8859-1) i NIC...
Ogólnie html przekazany z formularza wyświetla się tak jak powinien... tylko te nowe linie...
Próbowałem również zdefiniować przykładową zmienną w pliku z funkcją mail(), która zawierała zwykły tekst z nowymi liniami tak, jakbym go wpisał w formularzu i co ?! Tak działa... ;/
Oto mój plik z funkcją mail()
if( validateNames($_REQUEST['names']) && validateEmail($_REQUEST['email']) && validateContent($_REQUEST['content']) && validateCaptcha($_REQUEST['code'], $_SESSION['security']) ) { $mainEmail = "office@example.com"; $recipients = $mainEmail.", "; $recipients .= $_REQUEST['email']; } else { $recipients = $mainEmail; } $subject = $_language->module['message_subject']; $content = "<html><head><title>".$_language->module['message_subject']."</title></head><body>"; $content .= "</body></html>"; $headers = "MIME-Version: 1.0"."\n"; $headers .= "Content-Transfer-Encoding: 8bit"."\n"; $headers .= "Content-type: text/html; charset=UTF-8"."\r\n"; $headers .= "From: ".$_REQUEST['names']." <".$mainEmail.">"."\r\n"; $headers .= "To: ".$mainEmail." <".$mainEmail.">"."\r\n"; $headers .= "Reply-to: ".$_REQUEST['email']." <".$_REQUEST['email'].">"."\r\n"; $headers .= "Cc: ".$_REQUEST['email']."\r\n"; $headers .= "Bcc: ".$_REQUEST['email']; } } }
Wie ktoś co może być powodem tego upierdliwego problemu ?
Za pomoc będę bardzo wdzięczny bo chwilę już nad tym siedzę i nie mam już pomysłu co z tym zrobić dlatego piszę tutaj...
Serdecznie pozdrawiam