Chciałbym prosić o jakiś przykład formularza, który zawiera dwa pola select i po kliknięciu submit przekazuje dwie zmienne do php. Nie wiem czy dobrze to tłumaczę - przykład mam mniej więcej taki:
<form action='".url::Base()."index.php/website/search' method='post'> <select name='type' style='visibility:hidden;'> echo" </select> <select name='search' > ///potrzebuje tą zmienną jako np. $value1 </select> <select name='search' > ///potrzebuje tą zmienną jako np. $value2 </select> </select> <input type='submit' value='szukaj' class='submit' /> </form>
i teraz tak - <select name='search'> z tego co widzę, odnosi się do funkcji w pliku website.php (w zaden sposob nie zwiazane chyba z /website/search.php):
public function search($type='',$value1='',$value2=''){ //echo " - value1"; //echo " - value2"; }
ale o ile widzi zmienna $type,$value2 , to zmiennej $value1 nie jestem w stanie wyłapać bo jest nadpisywana przez $value2 jak sądzę. W jaki sposób przesłać z takiego formularza dwie zmienne. Skrypt oparty jest na frameworku kohana jesli to ma znaczenie.